Jorine Beemster
Jorine Beemster Life 10 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Yam! Dit goddelijke toetje met Licor 43 wil je nu meteen maken

Ben jij fan van Licor 43, witte chocolade, popcorn én gezouten karamel? Dan is dit jouw geluksdag. Wij kwamen namelijk een recept tegen waar deze vier hemelse smaken in één toetje te vinden zijn.

Dit heerlijke toetje is super makkelijk te maken. Duik dus snel de keuken in, want het moet natuurlijk eerst even getest worden. Maar dat is voor jou vast geen straf.

Ingrediënten voor 4 glaasjes:

Voor de mousse:

– 150 g witte chocolade, fijngehakt
– 2 eieren
– 150 ml slagroom
– 50 ml Licor 43 Orochata

Voor de popcorn:

– Handje popcorn mais
– 1 scheutje zonnebloemolie om de popcorn in te poppen
– 100 g kristalsuiker
– 4 el water
– 1/2 tl fleur de sel of grof zeezout

Zo maak je dit toetje met Licor 43:

Voor de mousse:

Splits allereerst de eieren. Zet vervolgens twee pannetjes op met een bodempje warm water. Zet ook twee kommen klaar voor de au bain-marie.

Doe de eierdooiers in één van de twee kommen. Doe hier de orochata bij en zet het op een pannetje. Zet ook de kom met de fijngehakte witte chocolade op een pan met heet water. Let er goed op dat de bodem van de kommen het water niet raakt.

Naar de chocolade hoef je verder niet te kijken. Die smelt gewoon vanzelf. In de dooiers moet je daarentegen wel rustig kloppen. Zo worden de dooiers namelijk mooi gaar en luchtig. Na ongeveer vijf minuten kloppen op een zacht vuurtje, moet het geheel luchtig zijn en een wittige kleur hebben. Giet het mengsel dan bij de gesmolten chocolade. Roer alles goed door elkaar en haal het van het vuur. Laat dit vervolgens even afkoelen.

Klop ondertussen de eierdooiers stijf en daarna ook de slagroom. Als het chocolademengsel goed afgekoeld is, kun je het eiwitschuim voorzichtig door de chocolade spatelen. Roer zo min mogelijk maar net vaak genoeg zodat de vlokken eiwit niet meer te zien zijn. Spatel daarna de slagroom op dezelfde voorzichtige manier door de mousse.

Verdeel dan de chocolademousse over de vier (of zes, voor een kleinere portie) glaasjes. Laat dit 3-4 uur in de koelkast staan.

Voor de popcorn:

Je kunt natuurlijk ook een zak kant-en-klare gezouten karamel popcorn in de winkel kopen (zoals deze van Albert Heijn), maar voor de echte koks onder ons is hier de bereidingswijze.

Pof de popcorn in een pan (met deksel) in een laagje zonnebloemolie.

Doe de suiker en het water in een pannetje met een dikke bodem. Zet het pannetje op zacht vuur en laat het karamelliseren. Dit kan even duren, maar blijf erbij. Roer niet, maar wacht gewoon tot het mengsel goudbruin kleurt.

Leg een stuk bakpapier klaar en verdeel hierover de popcorn. Wanneer de karamel mooi goudbruin is, giet je dit over de popcorn. Strooi er dan snel wat zout over. Voor de klunzen onder ons: de karamel is super heet, dus let op met je vingers. Laat de popcorn vervolgens minimaal 15 minuten afkoelen.

Haal de glaasjes met de witte chocolade mousse uit de koelkast en strooi op elk glaasje een flinke berg gezouten karamel popcorn. Dat wordt hoe dan ook genieten.

Ohhhhh! Er rijdt een Nutella pannenkoekentruck door Nederland waar je gratis eten krijgt

Reageer op artikel:
Yam! Dit goddelijke toetje met Licor 43 wil je nu meteen maken
Sluiten