Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 4 mei 2015

Girlpower! Vanaf nu kijk je altijd anders naar het toiletsymbool voor vrouwen

Naar het toilet gaan wordt nooit meer hetzelfde. Want iedere keer als jij het toiletsymbool voor de damestoiletten ziet staan, zul je (een klein beetje) extra power voelen.

Wie altijd had gedacht dat het vrouwelijke symbool een jurkje aan had, heeft het mis. Tenminste, volgens softwarefabrikant Axosoft. Zij geven aan dat de vrouw geen jurk draagt maar een superhero cape. Het vrouwelijke teken op toiletdeuren is daardoor geen teken van het scheiden van de vrouw, maar juist van vrouwelijke kracht en de erkenning van de vrouw.

Deze campagne heeft als doel om vrouwen naar de tech wereld toe te trekken als zij dat willen. En tegen de tech wereld te zeggen dat ook de vrouwelijke stem ertoe doet. Onder de hashtah @ItWasNeverADress worden vrouwen aangemoedigd opnieuw na te denken over de aannames die zij doen over wat ze wel en niet kunnen. Bijvoorbeeld dat de tech wereld niet voor vrouwen is weggelegd, of dat ze toch geen kwaliteiten genoeg heeft om in de tech wereld te werken.

De fabrikant eert vrouwen en is van mening dat wanneer de als we vrouwen anders zien, we de wereld ook anders zien. En of je nou wel of niet kiest voor de tech wereld, de boodschap is prachtig. En daar worden we iedere keer aan herinnert vanaf nu als we het toiletsymbool voor vrouwen zien.

Enkele social media uitingen:

Reageer op artikel:
Girlpower! Vanaf nu kijk je altijd anders naar het toiletsymbool voor vrouwen
Sluiten