Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Life 4 december 2019

Zin in een filmmarathon? Dit is de top 20 beste kerstfilms van 2019

We hebben al het één en ander over kerst geschreven maar we gaan nog lekker door. Want de ultieme top 20 kerstfilms is bekend gemaakt. Wij kunnen niet anders dan het eens zijn met deze ge-wel-dige top 20. Bovendien maakt ons kersthart dírect weer een sprongetje van geluk: er zijn nog films die we niet hebben gekeken.

Iedereen heeft zijn favoriete films tijdens kerst maar er zijn altijd een paar die je trouw élk jaar kijkt. Zoals Love Actually en The Grinch. Maar er is meer meiden, veel meer.

De top 20 kerstfilms

Online marketplace Music Magpie heeft onderzoek gedaan naar welke kerstfilms het beste scoren. Er werd gekeken naar reviews, hoeveel geld de kerstfilm heeft opgeleverd én wat de kenners er van vinden.

En de winnaar van de kerst is..

Verbazen doet het ons niet want de nummer 1 is Home Alone. Deze ultieme kerstfilm leverde maar liefst €850.680.034,57(!!!) op. De film is al 29 jaar oud maar en sindsdien 51 miljoen keer gegoogled. Je kunt je voorstellen (of nou ja, eigenlijk niet) wat de destijds achtjarige Kevein McCallister heeft verdiend.

En de rest van de top 20 kerstfilms

Maar Home Alone is niet de enige kerstfilm die bijna iedereen kijkt tijdens Kerstmis. En daarom presteren we hierbij de top 20 kerstfilms:

1. Home Alone
2. Elf
3. Love, Actually
4. The Grinch
5. The Santa Clause
6. The Nightmare Before Christmas
7. Arthur Christmas
8. Gremlins
9. The Polar Express
10. National Lampoon’s Christmas Vacation
11. Die-Hard
12. Home Alone 2: Lost In New York
13. Scrooged
14. Jingle All The Way
15. The Muppet Christmas Carol
16. It’s A Wonderful Life
17. Miracle On 34th Street
18. White Christmas
19. Bad Santa
20. The Holiday

Lekker kijken met de meiden

Ja meiden, wij worden hier ook intens gelukkig van. Want ondanks dat er een paar klassieke kerstfilms tussenstaan, zijn er ook nog genoeg films die je misschien niet hebt gekeken. Het is al de beste kerst ooit.

Meer over kerst:

Tyla.com

Reageer op artikel:
Zin in een filmmarathon? Dit is de top 20 beste kerstfilms van 2019
Sluiten