Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Life 8 november 2019

Netflix uitgespeeld? Deze 6 psychologische thriller boeken boeien jou van begin tot eind

Films zijn leuk, maar heb je ooit wel eens een boek gelezen waarbij je echt niet kon stoppen? Soms is het gewoon net zo leuk om zelf een verhaal te lezen waarbij je jouw eigen fantasie te werk laat gaan. Wij hebben de beste thrillers op een rijtje gezet.

Boeken klinkt met de vele series en films tegenwoordig misschien niet meer zo interessant, maar vergis je niet. Boeken kunnen namelijk heerlijk zijn om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven. Ga jij bij deze boeken voor de papieren, de e-book of kies je toch voor de luisterversie?

Thriller boeken die je in één keer uit leest

Wij hebben de zes beste thriller boeken voor jullie gevonden die nog beter zijn dan de beste films en series die je ooit gezien hebt. Wie weet ruil jij Netflix wel in voor een goed boek na het lezen van dit artikel.

Thriller boeken
Bol.com

1. Het Mes van Jo Nesbø

Deze thriller gaat over inspecteur Harry Hole die de strijd aan gaat met een oude vijand, genaamd Svein Finne, een serieverkrachter en -moordenaar die vrijkomt. Harry is er bijna zeker van dat hij opnieuw gaat toeslaan, maar is hij de enige?

Wanneer hij op een ochtend wakker wordt, onder het bloed samen met de ergste kater ooit, wenst hij dat hij nooit meer wakker was geworden. Dit is het begin van de grootste uitdaging van zijn leven. Wat is er gebeurd? Wanneer je begint aan deze bestseller kan je niet meer stoppen.

Thrillerboek
Bol.com

2. Stillhouse Lake van Rachel Caine

Huisvrouw Gina is gelukkig in een huwelijk met twee kinderen tot zij, na een auto-ongeluk, achter het geheime leven van haar man komt. Hij blijkt namelijk een seriemoordenaar te zijn. Ze vlucht en begint opnieuw met een andere naam: Gwen Proctor, een moeder die door het vuur gaat voor haar kinderen.

Wanneer ze zich eindelijk op haar gemak begint te voelen met haar nieuwe identiteit, wordt er in Stillhouse Lake een lichaam gevonden en ontvangt ze dreigbrieven. Gwen moet voorkomen dat ze ontdekt wordt of toekijken hoe haar kinderen het slachtoffer worden.

The Woman in the Window
Bol.com

3. The Woman in the Window van A.J. Finn

In deze psychologische thriller leren we Anna Fox kennen. Anna woont alleen en verlaat bijna nooit haar huis in New York. De hele dag kijkt ze oude films, drinkt ze en bespioneert ze haar buren. In het huis tegenover haar woont sinds kort een gezin.

Alles bij het gezin lijkt perfect. Tot dat Anna op een nacht iets ziet vanuit haar raam wat ze beter niet had kunnen zien. Ze gaat gelijk twijfelen: heeft ze het wel goed gezien? Dreigt er gevaar? Wat is er verzonnen en wat is de waarheid? Een boek waarbij je tot begin van eind in spanning zit.

Luisterboek Dopplet
Bol.com

5. Doppler van Lex Passchier

In dit zesdelige luisterboek van Lex Passchier is niets wat het lijkt. De psychologische thriller vertelt het verhaal van Judith. Judith verwacht samen met haar vriend en politieagent Roy haar eerste kind. Nadat Roy omkomt bij een auto-ongeluk probeert Judith de draad weer op te pakken tot ze op de computer van Roy het bestand “Doppler” tegenkomt.

Dit bestand geeft toegang tot een mysterieuze livestream. Wie zijn de mensen op deze livestream? En hebben de stemmen wat te maken met zijn dood?

Thriller boek Façade
Bol.com

6. Façade van Esther Verhoef

In dit boek ontmoeten we de jonge moeder Iris van de Steen. Twee jaar naar haar pijnlijke scheiding is Iris eindelijk toe aan vakantie. Wanneer haar oldtimer en een stapels cassettebandjes uit haar jeugd een roadtrip maakt door het warme Europa ontmoet ze onderweg de knappe sportinstructeur Mischa de Jong. Ze laat hem bij haar in de auto stappen en haar reis lijkt een romantische wending te nemen. Maar is Mischa wel de persoon die hij zegt dat hij is?

Misschien vind je dit ook leuk:

Reageer op artikel:
Netflix uitgespeeld? Deze 6 psychologische thriller boeken boeien jou van begin tot eind
Sluiten