Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Travel 5 december 2019

Dit zijn de leukste kerstmarkten in Nederland en het buitenland die je écht niet wil missen dit jaar

Het is eindelijk december en dat betekent tijd voor kerstmarkten. Maar aan welke ga jij dit jaar een bezoekje brengen? Kies jij er eentje in Nederland of toch voor eentje in het buitenland? Wij helpen je een handje, want de volgende kerstmarkten in Nederland en het buitenland wil je écht niet missen dit jaar.

Het maakt niet uit op welk social media kanaal je een kijkje neemt, overal zie je de geweldige kerstmarkten voorbij komen. Maar de grote vraag blijft toch ieder jaar weer welke je dit jaar weer gaat bezoeken. Gelukkig heb je de Beautify redactie, want wij hebben de allerleukste in Nederland en het buitenland voor je in één overzicht.

De leukste kerstmarkten in Nederland en in het buitenland

Een kerstmarkt is toch wel één van de meest magische plekken die er te vinden zijn tijdens de decembermaand. De leukste kraampjes en de mooiste versieringen zorgen ervoor dat jij heel even in een andere wereld bent. Wij hebben de allerleukste kerstmarkten in Nederland én in het buitenland voor je op een rijtje gezet.

Kerstmarkten in Nederland

In Nederland zijn er natuurlijk genoeg kerstmarkten te vinden, maar helaas kan je ze niet allemaal af gaan. Toch zijn er een aantal waar je dit jaar echt heen wil. Kijk je even mee? Dit zijn de leukste die er dit jaar te vinden zijn in Nederland.

Maastricht

Als je er eentje wil bezoeken in Nederland is het toch wel écht de kerstmarkt in Maastricht. Je bent hier niet zomaar op een kerstmarkt. Nee, hier bevind jij je écht midden in de magische wereld van kerst en dat gewoon in Nederland.

Voor het lekkerste eten of de beste cadeaus ben je in Maastricht aan het goede adres. Maar er is nog zoveel meer. Van een wensboom tot een reuzenrad. Met andere woorden: deze kerstmarkt is alles wat je in Nederland wil zien dit jaar. Je kan de kerstmarkt in Maastricht bezoeken vanaf 29 november tot 31 december. Zie ook -> De kerstmarkt in Maastricht wordt dit jaar weer magischer dan óóit en de deuren openen bijna

Amsterdamsche kerstmarkt in Nederland
De Amsterdamsche Kerstmarkt

Amsterdam

Naast Maastricht hoort ook onze hoofdstad op het lijstje van de kerstmarkten die je niet wil missen in Nederland. Hier vind je er niet één, maar zelfs twee die je sowieso op je lijstje gaat zetten.

Het Amsterdamse Winterparadijs

Vorig jaar was Het Amsterdamse Winterparadijs al een groot succes, maar dit jaar pakken ze he-le-maal uit. Denk aan de lekkerste pop-up restaurants, optredens, een zweefmolen en een schans voor de ultieme winterbeleving. Geloof ons, dit is één van de leukste plekken in Nederland om kerst te beginnen.

Maar dat is nog niet alles. Dit jaar vind je op deze kerstmarkt ook nog eens de grootste schaatsbaan in Europa. Deze geweldige kerstmarkt in Nederland is geopend vanaf 21 december tot 5 januari en is zeker een bezoekje waard. Zie ook -> Markeer 21 december in je agenda! Het Amsterdamse Winterparadijs keert terug en het is nog beter dan vorig jaar

De Amsterdamsche Kerstmarkt

Een andere kerstmarkt in Nederland die ook te vinden is in Amsterdam is De Amsterdamsche Kerstmarkt. Maar dit is niet zomaar een kerstmarkt. Nee, dit is ook nog eens een gratis festival in één. Hier scoor je niet alleen de leukste kerstcadeaus, maar geniet je tegelijkertijd ook van zoveel meer.

Geniet van (live) muziek, het lekkerste eten, show je kunsten op de schaatsbaan of doe wat dansjes en drankjes bij de dj-bar. En dit is nog niet eens alles. Met deze kerstmarkt én festival in Nederland heb jij de beste tijd van je leven. Deze kerstmarkt is te bezoeken vanaf 20 tot 23 december op het Westergasterrein. Zie ook -> De Amsterdamsche Kerstmarkt is hét gratis kerstfestival dat je dit jaar met de meiden wil bezoeken

kerstmarkt in Nederland en het buitenland
Evalien Weterings

Texel

Amsterdam en Maastricht zijn al helemaal het einde, maar er is toch nog een kerstmarkt in Nederland die je echt niet wil overslaan. De kerstmarkt op Texel is namelijk de plek om he-le-maal in de kerststemming te komen. De stad wordt dit jaar helemaal omgetoverd en hierdoor bevind jij je in een echte kerstwereld.

Loop met een warme mok chocolademelk langs de leukste kraampjes. Vergeet ook niet het lokale likeurtje te proberen voor een onvergetelijke ervaring. Geloof ons, deze kerstmarkt in Nederland hoort erbij. Je kan deze kerstmarkt bezoeken op 14 december dus plan maar snel je bezoekje. Zie ook -> Op naar het noorden! Op Texel is er dit jaar weer een fantastische kerstmarkt

Kerstmarkten in het buitenland

De kerstmarkten in Nederland zijn leuk, maar heb je er ooit weleens eentje bezocht in het buitenland? Vooral onze buren kunnen er wat van. In Duitsland vind je namelijk tijdens december de leukste kerstmarkten die je ooit hebt gezien. Aan de volgende kerstmarkten in het buitenland wil jij sowieso een bezoekje brengen.

Zie ook -> Wil je een kerstmarkt bezoeken in het buitenland? Deze aanbieding is zo betaalbaar dat het duurder is om thuis te blijven

Kerstmarkt buitenland Hildesheim
Van der Valk

Nedersaksen, Duitsland

Bel je vriendinnen maar op, stel die kerst playlist samen en vertrek naar Duitsland. Want in Nedersaksen vind je misschien wel de leukste kerstmarkten van Duitsland. Zo vind je hier een kerstmarkt die zowel onder- als bovengronds te vinden is, kan je de grootste kerstkrans van Europa zien of proef je glühbier.

Maar dat is nog niet eens alles want in de kerstmarkten die in negen geweldige steden te vinden zijn, beleef jij de beste decembermaand van je leven. Dus zet de volgende steden maar snel op je lijstje voor kerstmarkten in het buitenland:

 • Goslar
 • Lüneburg
 • Göttingen
 • Hameln
 • Braunschweig
 • Celle
 • Hannover
 • Hildesheim
 • Hildesheim
 • Wolfsburg

Wat er nog meer allemaal te beleven is op de kerstmarkten in deze steden hebben we allemaal voor je bij elkaar gezet. Zie ook -> Deze kerstmarkten in Nedersaksen wil je écht niet missen dus zet ze maar snel op je lijstje.

Meer kerstmarkten in het buitenland

In Duitsland zijn er al een hoop te vinden, maar er zijn natuurlijk een stuk meer kerstmarkten in het buitenland. De één dichtbij en de andere wat verder weg, maar ze zijn het zeker allemaal waard. Plak er gelijk een paar dagen aan vast en jij hebt meteen een korte vakantie.

 • Rovaniemi
 • New York
 • Londen
 • Kopenhagen
 • Antwerpen
 • Praag

Benieuwd welke kerstmarkten jij in het buitenland écht niet wil missen? Wij hebben ze allemaal op een rijtje gezet zodat jij gemakkelijk kan kiezen. Zie ook -> Deze 6 steden zijn omgetoverd tot echte kerstparadijsjes dus boek snel een trip

Reageer op artikel:
Dit zijn de leukste kerstmarkten in Nederland en het buitenland die je écht niet wil missen dit jaar
Sluiten