Traantje moeten laten? Zo verberg je het met je make-up

Af en toe moeten we gewoon een potje janken. Of dat nou is omdat je net je laatste frietje naar binnen hebt geschoven, je favoriete blush kapot is gevallen of je voor het eerst The Fault in Our Stars heb gezien, het hoort er gewoon af en toe bij. Maar dan? Dan moeten we het bewijs zo snel mogelijk zien kwijt te raken. En dat doe je met de volgende handige make-up trucjes:

1. Afkoelen

Allereerst zul je je ogen weer een beetje moeten laten ‘afkoelen’. De bloedvaatjes die zijn opgezwollen rondom je ogen kun je het beste kalmeren met koud water, komkommertjes en afgekoelde theezakjes.

2. Oogdruppels

Oogdruppels tegen roodheid zorgen niet alleen dat de roodheid uit je ogen verdwijnt, je kunt er ook de roodheid van een puistje mee doen afnemen. Twee vliegen in een klap! Hoeven we daar ten minste ook niet meer om te huilen.

3. Concealen

Hoewel je niet te wild moet gaan met je concealer op rode, puffy ogen, kan concealer je redding zijn na een goeie snotterbeurt. Een te dikke laag zorgt voor een cake-achtig effect, maar een klein zwiepje kan al een wereld van verschil maken.

4. Ophelderen

Om je ogen meteen iets op te helderen kun je een huidskleurig oogpotloodje gebruiken om je waterlijn mee in te kleuren. Het ‘opent’ de ogen en geeft een wakkere uitstaling.

Less is more met mascara

Je voelt hem al aankomen. Géén mascara is meteen wel erg wild, dus raden we je aan een waterproof mascara te gebruiken. Voor net iets extra’s kun je een beetje bruine oogschaduw aanbrengen rond de waterlijn. Zo richt je meer de aandacht op de ogen dan de roodheid er omheen.

Reageer op artikel:
Traantje moeten laten? Zo verberg je het met je make-up
Sluiten