Tranen met tuiten: Als je lievelingsproduct uit de collectie wordt gehaald ga je door deze fases

Je hebt al jáááren dezelfde mascara, want het is nou eenmaal de allerbeste en jij gelooft heilig in de uitspraak: Never change a winning team. Maar dan komt het moment dat je, zoals je al jaren doet, weer je favo mascara wilt aanschaffen. Maar de waarheid is hard: Je lievelingsmascara is weg, écht weg, voor altijd.

Deze hele situatie heeft nogal impact op jouw beauty routine. Het verwerken van het feit dat jouw favo product niet meer wordt gemaakt doorgaat ál deze emotionele fases:

Fase 1: Ongeloof

Niets vermoedend loop je je de parfumerie in voor je favo mascara. Je ziet ‘m niet staan. Nou goed, maar even vragen. De verkoopster vertelt je doodleuk: ‘Sorry mevrouw, die mascara is uit de collectie gehaald’.

Even vraag je jezelf af of je het wel goed hebt gehoord. En je vraagt haar hoopvol of die mascara vást niet nog ergens in het magazijn op jou ligt te wachten. Helaas is het antwoord ‘nee’.

Fase 2: Ontkenning

Je praat jezelf nog meer goede moed in. Want dat meisje in de winkel heeft het vast allemaal verkeerd begrepen. Je vertelt jezelf nog een aantal dagen dat het simpelweg niet kan. Je speurt het internet af, maar je wordt op elke website gewezen op het feit dat *naam van je mascara* uit de collectie is. Maar je gaat dóór tot het bittere eind, want je gelooft er niets van.

Fase 3: I’m fine without my mascara

Je vertelt jezelf dat het allemaal niet zo erg is dat jouw mascara uit de markt is. Want er is vast nog wel een andere mascara die net zo mooi staat. Toch? Ja vast wel toch?

Fase 4: Woede

Je bent laaiend. Hoe kunnen ze het in hemelsnaam in hun botte make-up hoofden halen om juist jouw favoriete mascara uit de collectie te halen. Je bent dagenlang boos. Op het merk, op de winkel waar ze je wel even eerder hadden mogen vertellen dat de mascara eruit ging, dan had je ze namelijk allemaal opgekocht én op de wreedheid van het leven zonder jouw mascara.

Fase 5: Verdriet

Het moment dat je je opmaakt zonder je favoriete mascara is aangebroken. En het maakt je best een beetje verdrietig. Want je leven was zoveel makkelijker en minder gecompliceerd met lievelingsmascara. Je mist zelfs de zwarte strepen op je gezicht als je huilt om díe mascara.

Fase 6: Acceptatie

Je bent op het punt gekomen dat je met pijn in je hart hebt geaccepteerd dat je mascara niet meer terugkomt. Maar je kijkt tegelijkertijd wel terug op die mooie tijd. Vooral als je al die foto’s ziet met die flawless wimpers dankzij díe mascara. En dan heel even, komen alle fases van voor naar achter weer terug…

LEES OOK: 24 typische vrouwendingen die alleen wij vrouwen kunnen doen

Reageer op artikel:
Tranen met tuiten: Als je lievelingsproduct uit de collectie wordt gehaald ga je door deze fases
Sluiten