Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Life 23 sep 2018

Tschüss! De treinreis van Amsterdam naar Berlijn duurt binnenkort nog maar 4 uur

We houden ervan om af en toe een weekendje weg te gaan, maar het is vaak wel een hele onderneming. Een vliegticket is al snel prijzig en een treinritje duurt zó lang. Tot nu dan, want een ritje van Amsterdam naar Berlijn duurt binnenkort nog maar vier uurtjes.

Retourtje Berlijn

Als je wel eens naar Berlijn bent gegaan met de trein dan weet je dat je zo ongeveer 6,5 uur moet zitten. In die tijd was je met het vliegtuig al bijna in New York geweest, maar goed. Dat is natuurlijk allemaal geen ramp, maar sneller is natuurlijk wel zo fijn.

Nou, dan hebben we goed nieuws voor je. Binnenkort duurt deze rit nog maar vier uurtjes. Hoe fijn is dat? NS en ProRail hebben de handen ineengeslagen om speciale treinen te introduceren voor deze rit.

De speciale treinen van en naar Berlijn stoppen tussendoor niet, waardoor de rit 2,5 uur korter duurt. Dan is een weekendje naar Berlijn ineens heel verleidelijk.

Nog geen datum

Wanneer dit officieel van start gaat, is nog niet duidelijk. Ton Boon, een woordvoerder van de NS zegt: “De kleurplaat is nog niet ingekleurd. Iedereen snapt nu in Nederland wat wij willen en vanaf nu gaan we in Duitsland de gesprekken aan. Driekwart van de reis gaat tenslotte over Duits grondgebied.”

Volgens hem is er geen twijfel over mogelijk dat dit nieuwe traject er sowieso komt. Er is alleen nog geen duidelijke tijdsindicatie te geven. Gelukkig hebben we geduld.

Vliegtickets

Wat er nu wel gaat gebeuren, is dat NS en ProRail het opnemen tegen Europese vliegmaatschappijen. Het doel is dat mensen eerder voor de trein kiezen dan het vliegtuig. Ton zegt: “We willen de reis aantrekkelijker maken en echt flink inkorten.”

Het allerbeste hieraan? De prijs blijft hoogstwaarschijnlijk hetzelfde. Tschüss, wij pakken onze koffers vast in.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

7 perfecte bestemmingen voor een stedentrip in Europa met de meiden

Glamour

Reageer op artikel:
Tschüss! De treinreis van Amsterdam naar Berlijn duurt binnenkort nog maar 4 uur
Sluiten