Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Beauty en Style 27 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Zeg maar hallo tegen kleur! Dit zijn de modekleuren voor herfst 2019 en het is verrassend kleurrijk

Jouw kast hangt in de herfst vaak helemaal vol met zwarte kleding, maar wij hebben alleen een nieuwtje voor je. De herfst staat qua modetrends compleet in het teken van kleur. Zeg maar hallo tegen een kleurrijke herfst, want dit zijn de trendkleuren van de komende maand.

Elk jaar is het weer een belangrijk vraag: welke kleuren gaan wij zien in de mode? Terwijl de herfst vaak bestaat uit donkere dagen is daar dit jaar niks van terug te zien. Sterker nog, nu dit seizoen compleet om kleur draait worden zelfs de grijze dag opgevrolijkt.

De trendkleuren van herfst 2019

Het zwarte deel van je garderobe speelt dit najaar niet meer de hoofdrol. Met de volgende trendkleuren ga jij namelijk de show stelen.

Paarse tinten modekleur herfst 2019
EPA / Jason Szenes

Paarse tinten

Paars is een kleur die je veel terug zag tijdens de Fashion Weeks voor de herfst en winter. De focus ligt niet op één specifieke paarse tint, maar op veel verschillende. Van lavendel tot een druivenkleur: je kunt altijd een kleur vinden die mooi past bij jou.

Fel oranje modekleur herfst 2019
EPA / Peter Foley

Fel oranje

Donkere kleuren voor de herfst? Dacht het niet. Zeg maar hallo tegen fel oranje dit jaar. Deze kleur was ook veel te zien op de catwalk, gecombineerd met andere felle kleuren, zoals roze. Fel oranje staat verrassend goed bij veel verschillende huidskleuren, dus probeer de trend zeker uit.

modekleuren herfst 2019
EPA / Peter Foley

Pistache

Afgelopen lente en zomer zagen we al veel muntkleurige tinten voorbij komen, maar deze herfst wordt pistachegroen één van de modekleuren die je overal gaat zien. Op de catwalk kon je al zien hoe verfrissend en modern deze kleur staat.

herfst modekleuren 2019
AFP / Francois Guillot

Fel roze

Fel oranje is niet de enige felle kleur die we deze herfst terug gaan zien, want ook fel roze zag je veel voorbij komen. Met zo’n roze item in je kast kun je iedere basic outfit opvrolijken.

neon kleur modekleur herfst 2019
EPA / Julien de Rosa

Neon kleuren

Neon nam de catwalk over tijdens Fashion Week. We spotten de kleur in Milaan, Parijs en New York. Het maakt niet uit welk kledingstuk het is, van een jas tot een trui, neon kleuren zijn de manier om op te vallen tijdens de koude en donkere dagen dit jaar.

Meer over mode:

Reageer op artikel:
Zeg maar hallo tegen kleur! Dit zijn de modekleuren voor herfst 2019 en het is verrassend kleurrijk
Sluiten