Dit is waarom je trots mag zijn als je een maatje meer hebt

We kunnen hoog of laag springen, maar er zijn nu eenmaal dames die een maatje meer hebben. En de wereld (en vaak zijzelf ook) heeft daar maar eindeloos een mening over. Wat moeten dames met een maatje meer nou echt nooit vergeten? En waarom mogen ze zo trots zijn? Hierom:

1. Iedereen heeft rollen wanneer we naar voren buigen, ie-der-een

Dat klopt, ook de super skinny modelletjes hebben rollen. Geloof het nu maar gewoon, want het kan als een hele opluchting voelen.

2. Wanneer mensen zeggen dat je prachtig bent: geloof het

Vaak gebeurt namelijk het tegenovergestelde omdat jij het er misschien niet mee eens bent, en dat is doodzonde. Wanneer mensen je complimenteren betekent het dat ze het ook echt zien (oke, moeders mening telt misschien niet áltijd). Denk niet dat alleen jouw perspectief de juiste is. Jij ziet zelf de fouten, maar die zien zij ook bij zichzelf. Accepteer het compliment en durf er in te geloven.

3. Als een man je optilt, gaat hij echt zijn rug niet breken

‘Nee, NEE NIET DOEN JE BREEKT JE..’ shush. Onzin namelijk. Durf je te laten optillen, want mannen zijn op de aarde gezet om kracht te verzetten. En je mag er ook zeker van genieten, dat als een klein meisje wat wordt opgetild door haar vader. Whee!

4. Je hoeft echt niet iedere dag te sporten om je beter over jezelf te voelen

Sommige mensen denken dat wanneer iemand aan de dikke kant is, deze persoon zoveel mogelijk zouden moeten sporten om zo ‘minder dik’ te worden. Natuurlijk, sporten is absoluut een gezonde keuze (als je last hebt van overgewicht), maar je bent niemand verplicht te sporten. Je gaat als jij wíl gaan. Als jij wíl veranderen. En zo niet? Dan ga je vandaag lekker niet.

5. Je mag écht verliefd op jezelf worden

Nee, we vinden het niet narcistisch, we vinden het geweldig. Punt.

6. Je mag jezelf ook niet mooi vinden op sommige dagen

Hoewel we graag doen alsof het niet bestaat, voelen we ons allemaal wel eens onaantrekkelijk. De één meer dan de ander. Hoewel we het stimuleren om je altijd zo goed mogelijk over jezelf te voelen, is het ook echt oke als het je een dagje niet meezit. Huil, baal, schreeuw, whatever. Maar daarna pak je jezelf weer op, geef je de wereld een kleine middelvinger en geef je jezelf weer de liefde die je verdient.

7. Er zijn meer mensen die weg zijn van dikke dames dan je zou denken

Excuses naar de dunne dames, maar de stevige dames worden ook érg en soms zelfs bijna méér gewaardeerd, zowel onder de mannen als de vrouwen. Dus, steek die maar in je zak.

8. Vrijwel iedereen heeft oneven borsten en als je véél borst hebt, dan zijn ze dus misschien ook meer oneven

Geen paniek, het is meer dan normaal.

9. Ook jij verdient een geweldig knappe man

Ja. Zo’n enorm gespierde vent. Zolang hij je maar het prachtigste wezen op deze hele aardbodem vindt.

10. Je bent prachtig

Waarom zou stevig niet mooi zijn? Een aantal jaren terug gingen er nog campagnes rond hoe vrouwen konden zorgen dat ze dikker werden in plaats van dunner. Dus wie gaat jou wijsmaken dat een maatje meer hebben niet bloedmooi is?

Reageer op artikel:
Dit is waarom je trots mag zijn als je een maatje meer hebt
Sluiten