Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 2 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

Trucjes om met je nagelproblemen om te gaan

Mooie nagels willen we allemaal wel van onszelf. Maar wat nu als je nagels niet van zichzelf super glad zijn, of snel groeien, of een zachtroze kleur bevatten? Dan moet je de boel een beetje behelpen, en wel als volgt:

Zwakke nagels

Heb je last van zwakke nagels die snel afbreken? Dan kun je ze verstevigen middels je dieet. Door het innemen van biotine (2,5 milligram per dag) worden je nagels namelijk weer snel een stuk harder. Ook helpt het om veel water te drinken en je nagels in te smeren met shea boter.

Beschadigingen door het nagelbijten

Was eerst je handen en nagels goed met antibacteriële zeep. Knip vervolgens netjes je nagels zodat je niet meer met scherpe afgebeten hoekjes opgezadeld zit. Smeer vervolgens je handen en nagels in met speciale handolie of een dikke handcrème. Probeer jezelf aan te leren dagelijks te smeren om ook meteen dat nagelbijten de deur te wijzen.

Gele nagels

Door het aanbrengen van donkere tinten nagellak zonder basecoat kunnen je nagels op den duur geel uitvallen. Waterstofperoxide kunnen je nagels weer bleken en leer jezelf ook aan om áltijd een basecoat te gebruiken. Zo bescherm je niet alleen je nagels, maar blijft je nagellak ook nog eens langer zitten.

Onregelmatige nagels

Nagels met butsen of ribbeltjes kun je natuurlijk gladvijlen. Echter komt dit vaak door beschadigde nagelriemen en daarom is het waarschijnlijk geen slecht idee om die eerst eens goed onder handen te nemen. Probeer ze in plaats van bij te knippen netjes terug te duwen en smeer ze goed in met moisturizer. Je nagels zullen je dankbaar zijn. En bedenk ook dat het gladvijlen de nagel nóg dunner maakt. Liefde voor je nagelriemen dus.

Reageer op artikel:
Trucjes om met je nagelproblemen om te gaan
Sluiten