Redactie
Redactie Food 12 mrt 2022

Fan van truffel? Dan moet je dít restaurant echt bezoeken

Restaurants die zich specialiseren in één product? Daar worden we altijd nieuwsgierig van. En wanneer dat ene product truffel is, dan beginnen onze oren -en smaakpapillen- sowieso te klapperen. En laat Truffle Boutique aan de Amsterdamse Overtoom nou ook nog eens haar menukaart leiden door de truffels van het seizoen. 

Mascarpone, honing en truffel op je baby broccoli. Voor de één overdadig, voor de ander de hemel. Onze aandacht is in ieder gewekt.

Truffel

De truffel kennen we als een luxe product en werd langzamerhand steeds makkelijker te verkrijgen. Althans, er was een tijd -laaang geleden- dat er rijkelijk met truffelolie over brood, salades en andere gerechten werd gestrooid. Maar, wat bleek, in vele exemplaren zat precies nul truffel. Waar ook de Keuringsdienst van waarde achterkwam.

Enfin, we werden een stuk kritischer en dubbelchecken nu graag of er ook wel echt daadwerkelijk het échte werk aan te pas komt.

Seizoen

En dat is zeker het geval bij Truffel Boutique. Het menu bij de op de jaren 20-geïnspireerde zaak wisselt – net als de truffel – per seizoen.

Ook niet geheel onbelangrijk: je behoeftes kunnen worden ingewilligd tijdens lunch, borrel én diner. Verwacht comfort food en seizoensgroenten overladen met truffel in al haar vormen en structuren.

Gerechten

Door naar wat we allemaal willen weten: wat staat er precies op de kaart? In de categorie lunch kun je je tegoed doen aan verschillende sandwiches zoals eentje met truffelhoning, brie en walnoten, maar wij worden vooral erg nieuwsgierig van de wentelteefjes van suikerbrood met frambozen en truffelmascarpone.

Meer zin in een tosti of salade? Ook die zijn goed vertegenwoordigd, allen uiteraard mét truffel. In de categorie borrelsnack is de popcorn met geschaafde zwarte truffel en parmezaan vooral favoriet. En voor het avondeten valt er in alle categorieën genoeg truffelwaardigs te delen.

Truffelgalore

Thuis aan de truffel? Truffel Boutique verkoopt ook eigen producten zoals haar speciale honing.

Zin om zelf aan de slag te gaan, probeer dan eens deze truffelfrietjes met parmezaan, eiersalade met truffeltapenade, of deze roasted truffel-notencourgettes voor op de barbecue.

Je vindt Truffle Boutique aan de Overtoom 255h in Amsterdam 

Dit artikel verscheen eerder bij onze collega’s van Culy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fan van truffel? Dan moet je dít restaurant echt bezoeken
Sluiten