Gina Koninkx
Gina Koninkx Travel 18 feb 2019

Er bestaat een dorp met 732 kastelen en daar wil jij met je prins op het witte paard gaan wonen

We hebben zojuist het huis van onze dromen gevonden. Of nou ja huis… zeg maar gerust kasteel. Dat niet alleen, er staan namelijk 732 identieke kastelen op een rij en dat is dé plek waar jij met je prins op het witte paard wil wonen. Elke dag ontwaken in een kasteel, het lijkt Disneyland wel.

Dit dorp vol met kastelen lijkt net een sprookje. Een sprookje waar wij wel in zouden willen wonen. Toch is het niet helemaal wat het lijkt want het dorp is compleet verlaten. Creepy.

Kastelendorp in Turkije

Dit kastelendorp in Turkije staat er niet zomaar. Een projectontwikkelaar ontwierp Burj al Babas; een dorp voor rijke sjeiks die de villa’s als vakantiehuisje konden kopen. Toen de economie in Turkije in een neerwaartse spiraal terechtkwam heeft de projectontwikkelaar de bouw moeten stilleggen.

Er staan nu dus een paar honderd lege kastelen in Burj al Babas ( tussen Ankara en Istanbul in) die nog geen eigenaar hebben. Als de projectontwikkelaar nog bewoners zoekt voor deze paleisjes houden wij ons in ieder geval graag aanbevolen. Het dorp is namelijk ook voorzien van een sauna, waterpark, bioscoop, Turks badhuis en nog veel meer. Kom maar door met die prins op dat witte paard.

Je kunt nog dichter bij huis een eigen kasteel bezitten.

Prinsessen! Voor 12 euro is dit Franse kasteel van jou

Lonely Planet

Reageer op artikel:
Er bestaat een dorp met 732 kastelen en daar wil jij met je prins op het witte paard gaan wonen
Sluiten