Twee keer achter elkaar je gezicht wassen? Dermatologen zeggen: doen

Je zou het niet denken, maar twee keer je gezicht wassen is hét nieuwe ding in het Westen. In Japan doen de dames het al eeuwen en blijkbaar voor een prima reden. Dermatologen raden het dames met een vette huid al langer aan, maar ook vrouwen met een droge huid  zijn er nu mee begonnen en ze zijn allemaal fan.

Wel voor de duidelijkheid, het is niet de bedoeling dat je tweemaal je normale gezichtsreiniger achter elkaar gebruikt. Je gebruikt eerst een olie gebaseerde formule en vervolgens je normale facewash.

Een gezichtsreiniging die op olie is gebaseerd verwijdert talg en oppervlakkige onzuiverheden. Hierna was je je gezicht nogmaals, maar nu met je reguliere gezichtsreiniger. Deze reiniger moet specifiek gericht zijn, bijvoorbeeld op een droge, vette of acnégevoelige huid. Deze krijgt dan pas écht de mogelijkheid om je huid te reinigen. We kunnen deze procedure vooral aanraden aan dames die veel in contact komen met de vieze stadslucht (en dus uitlaatgassen en andere onprettigheden die zich op je gezicht kunnen gaan zitten).

Benieuwd? Zorg dan dat je als beginner rustig begint. Je wil je huid niet meteen teveel uitdrogen wat toch vaak een bijkomstigheid is bij het meerdere malen wassen van je gezicht. Probeer het een keer voor het slapen gaan en bekijk het resultaat in de ochtend. Uiteindelijk zul je een verschil zien in kleur, helderheid. Dan kun je gaan werken naar een over all egalere huid. De Beautifyredactie is al fan.

Reageer op artikel:
Twee keer achter elkaar je gezicht wassen? Dermatologen zeggen: doen
Sluiten