Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 5 jun 2018

Fun fact: Het lichaam heeft een tweede brein en dat zijn jouw billen

Wij van Beautify zijn dol op onderzoeksresultaten (altijd fijn wanneer er iets bewezen wordt). En dit is helemaal een nieuwtje in de categorie. Jouw lichaam heeft namelijk een tweede brein en dat zit op een wel heel bijzondere plek: jouw billen.

Ze zeggen weleens ‘wat hij in zijn kop heeft, heeft hij niet in zijn kont’, maar dat klopt dus niet meer helemaal. Want die billen (oftewel het tweede brein) zijn weldegelijk verstandig.

Billen zijn het tweede brein van de mens

Dit zijn resultaten van een onderzoek dat is uitgevoerd in Australië. Bij interesse kan je het tot in detail hier teruglezen.

Het hele verhaal is vrij ingewikkeld, maar we geven je graag een samenvatting. Het komt erop neer dat de zenuwcellen die zich in je billen bevinden verrekte intelligent zijn. En zich zelfs op dezelfde manier gedragen als de zenuwcellen in je hersenen. Vandaar de benaming ‘tweede brein’.

Wat die zenuwcellen in je derrière dan precies doen? Vooral onafhankelijke spierbewegingen maken (dus zonder dat je de spieren bewust aanspant) om zo afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Grote billen? Dan ben je een slimme vrouw

Je billen zijn daarom reuze ingenieuze lichaamsdelen. Wees daarom maar extra blij als je een flinke bilpartij hebt. Want dat is niet alleen prachtig mooi, het bewijst ook dat jij een slimme meid bent. Of nou ja, dat je tweede brein in ieder geval intelligent is.

Snap je? Zo niet, misschien moet je dan je billen even boos aankijken.

Reageer op artikel:
Fun fact: Het lichaam heeft een tweede brein en dat zijn jouw billen
Sluiten