Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn News 1 aug 2018

Holy f*ck! Er komt nóg een hittegolf aan dus zet je schrap voor nog meer hete dagen (en nachten)

Slaap jij nog steeds met een ventilator op je slaapkamer? Als je denkt dat de ergste hitte nu achter de rug is, maak je borst dan maar nat. Er komt nóg een hittegolf aan en ja, die begint morgen al.

Leg je vriezer vol met ijs, laat de boel thuis nog even goed doortochten en cancel je sportlessen. Vanaf morgen komt er een tweede hittegolf in ons land en kunnen we temperaturen van rond de 30 graden verwachten.

Hittegolf nummer twee

Begin jij al te wennen aan de warme temperatuur in ons land? Is weer eens wat anders dan die eeuwige regen en teleurstellende zomers dus laten we er vooral van genieten. Voorlopig blijft het nog warm, en de temperatuur loopt zelfs weer op. Een tweede hittegolf is onderweg en dat is vrij uitzonderlijk.

Er is pas sprake van een hittegolf als het minimaal vijf dagen achter elkaar 25 graden is (en drie dagen lang minimaal 30 graden). En ook al voelt elke dag nu aan als 30 graden, we meten in De Bilt en afgelopen zaterdag tikte het kwik daar de 25 graden niet aan. In andere delen van het land wel, dus daar is sprake van een enorm lange hittegolf.

Summer Heat

Morgen wordt het 29 graden en vrijdag 30, dus neem snel nog wat vakantiedagen op en hol naar het strand. Heerlijk op vakantie in eigen land en met deze Spotify playlist geniet jij sowieso van de zon (en een glas rosé natuurlijk).

Reageer op artikel:
Holy f*ck! Er komt nóg een hittegolf aan dus zet je schrap voor nog meer hete dagen (en nachten)
Sluiten