Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 23 jun 2015

Twijfel je nog wel eens? Dit is hoe het voelt om je soulmate te hebben gevonden

De cliché 'als je hem hebt gevonden, dan weet je het' laat ons allemaal de ogen ten hemel slaan. Ja ja, die kennen we nu wel. Maar je voelt de bui al hangen, het is dus eigenlijk wel bijna zo simpel als dat. Hoe je er achter komt of je liefje van nu stiekem het liefje van je leven is? Als volgt.

De liefde van je leven kun je best meteen herkennen. Het hele ‘liefde op het eerste gezicht’ fenomeen bestaat niet voor niets. Echter is het voor die mensen dus al vrij snel duidelijk. Hoe werkt het dan voor de ‘eerst zien dan geloven’ dames? Wat nu als je het niet binnen een week weet?

Geen reden voor paniek. Relaties kosten tijd en tijd zorgt ervoor dat je elkaar kunt leren kennen. In die tijd merk je dat dingen anders liggen dan je had verwacht, soms ten positieve, soms ten negatieve. Je soulmate hoeft helemaal niet op alle vlakken met je gelijk te liggen. De grootste verschillen kunnen zowel een relatie kraken als maken. Belangrijk is dat jullie:

Matchen qua persoonlijkheid

Je soulmate en jij hebben dezelfde soort humor en kijken met een vrijwel identieke bril naar de wereld. Natuurlijk, jij mag er best andere ideeën op nahouden (kom, het blijven mannen), maar over het algemeen schrikken jullie er eerder van hoe erg jullie op elkaar lijken. Hoe vaak jullie dezelfde grapjes maken of hoe vaak je de ander een duw wil geven omdat hij het grapje maakte dat jij wilde maken. Jullie houden niet per se op ieder vlak van dezelfde dingen, maar wel dusdanig dat jullie bepaalde dingen kunnen delen met elkaar als met geen ander. Jullie liefde voor eten bijvoorbeeld, sporten of juist een relatief vreemde hobby.

Elkaar aanbidden

Een gevaar binnen relaties is vaak dat er altijd wel eentje bij zit die net iets teveel over heeft voor de ander. Heb je je soulmate gevonden, dan staan jullie daar hetzelfde in. Jullie aanbidden elkaar in de zin van dat jullie door het vuur voor elkaar zouden gaan, alles zouden laten vallen als het nodig zou zijn en het niet kunnen voorstellen om zonder elkaar door te moeten gaan. Geen van jullie heeft het gevoel dat de ander niet genoeg investeert of wil investeren. Jullie liefde is iets wat niet besproken hoeft te worden. Het is er en het is goed.

De juiste balans weten te vinden

De één komt misschien ergens tekort, maar dat is geen enkel probleem als de ander dit perfect kan aanvullen. Je zit niet voor niets in een relatie. Als we allemaal perfect in ons eentje zouden zijn, dan zouden we elkaar ook minder nodig hebben. Hoewel we het als sterke vrouwen af en toe graag ontkennen, kan een man ons tot één geheel maken. Natuurlijk geldt wel dat jij hem ook aanvult. Jullie balans is perfect.

4. Geen moeite hebben met het accepteren van de tekortkomingen

Niemand is perfect en dat is maar goed ook. Het kan best dat je altijd een bepaald persoon in je hoofd hebt gehad wanneer je je perfecte geliefde moest omschrijven, maar uiteindelijk blijkt dit natuurlijk onmogelijk. Het mooie van je soulmate vinden is dat de tekortkomingen er niet meer toe doen. Je hebt ze geaccepteerd en met een beetje mazzel nog zonder aarzelen ook.

Reageer op artikel:
Twijfel je nog wel eens? Dit is hoe het voelt om je soulmate te hebben gevonden
Sluiten