Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 13 okt 2017

Stop met twijfelen: Als een man niet goed voor je is mag je hem best vaarwel zeggen

Er zijn mannen waar je verslaafd aan raakt. Je weet ergens wel dat hij niet goed voor je is, maar je blijft hunkeren naar meer. Naar meer aandacht. Naar meer contact. Naar zijn lichaam. Zelfs als hij je behandelt als sh*t.

En daarom twijfel je. Je twijfelt om er een einde aan te maken, aan jullie fling, want je weet dat je beter af bent zonder hem. Dat je zonder hem op zoek zou kunnen naar een man die jou wel als een prinses op handen draagt, dat je zonder hem Mr. Forever zou kunnen vinden.

Maar tegelijkertijd schreeuwt elke vezel van je lichaam dat je er geen einde aan wil maken. Je wilt juist meer van hem. Je hebt het idee dat je nu slechts een stukje van hem hebt en je wil hem helemaal.

Je wil dat hij helemaal van jou is. Je wil dat hij verandert. Voor jou. Door jou.

Misschien word je gek van de twijfelende gedachten. Van het heen en weer geslingerd worden tussen hem verlaten en voor jezelf kiezen en van bij hem blijven.

Twijfel je om het uit te maken? Weet dat het normaal is

Het is niet erg dat je het ene moment wil vertrekken en hem het volgende moment nog een kans wil geven. Want veel mensen die op het punt staan om het uit te maken voelen twijfels, zo blijkt uit nieuw onderzoek, gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Social Psychological and Personality Science.

Er zijn ook positieve kanten

Je twijfelt omdat jullie relatie ook positieve kanten had. Anders was je nooit voor hem gevallen en zo lang bij hem gebleven. En het kan moeilijk zijn die positieve kanten los te laten.

Een relatie – hoe slecht het ook kan zijn – is nooit alleen maar slecht. Jullie kunnen samen lachen. De seks is waanzinnig. En als jullie samen zijn dan is hij er ook écht.

Er zijn altijd positieve kanten. Maar bedenk wel voor jezelf welke argumenten om te blijven of om te gaan, het zwaarste wegen.

Je is oké om weg te gaan als hij niet goed voor je is

Het uitmaken kan voelen als falen. Want kennelijk werkte de relatie toch niet.

Het uitmaken kan ook gevoelens oproepen van onzekerheid. Je hebt angst om nooit meer iemand te vinden, om alleen te zijn.

Maar weet dat het altijd oké is om hem vaarwel te zeggen als hij je niet behandelt zoals jij verdient. Voor jezelf kiezen, voor je eigen geluk kiezen is nooit een vorm van opgeven. Veel mensen durven de knoop namelijk niet door te hakken. Als jij het wel doet, laat het juist zien hoe sterk je bent.

Lees ook: Wat als.. je die ene man maar niet uit je hoofd kunt krijgen

Reageer op artikel:
Stop met twijfelen: Als een man niet goed voor je is mag je hem best vaarwel zeggen
Sluiten