Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 18 jun 2015

Waarom wij twintigers per direct mogen stoppen met overanalyseren

Het hoort de tijd van je leven te zijn. De tijd van mogelijkheden, kansen en avontuur. De tijd zonder hypotheken en huwelijken. De tijd van uitgaan, ontdekken en groeien. Twintigers die leven volgens 'la vida loca' zou je kunnen zeggen. Niets is minder waar.

Herken jij jezelf bijvoorbeeld in het volgende: stressen over je baan, over je eventuele werkloosheid, schulden of relaties? Zo zijn er veel twintigers die dit gevoel delen. Maar het komt allemaal goed joh, want vanaf vandaag stop jij met denken over het volgende:

1. Je (eventuele) relatie

Terwijl jij een beetje date met een jongen die je ergens in een bar hebt leren kennen en je nog niet écht exact weet wat jullie van elkaar willen, wordt je Instagram feed overspoeld met perfecte stelletjes en perfecte baby’s. Nu heb je maar geaccepteerd dat je voor altijd solo blijft want je bakt er niets van. Stop right now please.

Omdat je misschien nu single bent en al je vrienden van de middelbare school al gesetteld zijn, betekent niet dat jij je Mister Right nooit zult vinden. Jouw ware kan plotseling voor je staan. Of het nou in die nieuwe hippe bar is, je beste vriend is of gewoon op Tinder. Hoe dan ook, hij komt te voorschijn.

2. Als je een keer niet uitgaat

Al je vriendinnen smeken je om vanavond uit te gaan. Aan de ene kant wil je wel even gaan dansen en zien of die ene leuke jongen van vorige week er ook weer zal zijn. Maar aan de andere kant vind je het ook heerlijk om is even thuis te zijn en in bed een Netflix serie te gaan kijken met een stuk pizza. Als je uitgaat dan zul je dat alleen doen om je vriendinnen blij te maken, maar als je niet gaat dan kom je weer zo saai over. Je hart en je hoofd zijn het in ieder geval niet met elkaar eens. Maar stop met denken.

Als jij één avond stappen skipt, zul je echt niet iets heel groots missen. Als je voelt dat jouw lichaam weer eens wat rust kan gebruiken, luister naar je lichaam. Stop met het over analyseren wat andere mensen van je zullen denken.

3. Je werk situatie

Misschien ben je wel net begonnen met studeren en kom je er vervolgens achter dat je echt totaal de verkeerde studie hebt gekozen. Het kan. Misschien heb je je eerste echte baan en zit je op kantoor telkens op de klok te kijken omdat je niet kan wachten tot deze ellendige dag over is. Je denkt misschien; als ik stop, verpest ik mijn toekomst. Of mijn ouders zullen teleurgesteld in me zijn omdat ze veel geld in mijn studie hebben geïnvesteerd. Stop met denken.

Je hebt nog tijd zat. Als je je baan niet leuk vindt, zoek voor een nieuwe baan. Ga een stage doen bij een organisatie die jou al een tijdje inspireert. Zoek een nieuwe opleiding die je wel bij je vindt passen. Financieel zal het spannend worden maar een baan of onderneming die je gelukkig maakt is veel meer waard dan een ziel-zuigende baan met een goed salaris. Trust us.

4. Je toekomst

Je denkt misschien dat niet alles volgens plan gaat. Je bent misschien nu werkloos, single of je woont nog thuis bij je ouders. Who cares. Omdat je dat nu bent betekent niet dat het hier eindigt hoor. Geloof in jezelf. Mensen kunnen hun leven op elke leeftijd totaal omgooien. Kijk maar naar Caitlyn Jenner. Ze heeft haar leven op 65 jarige leeftijd is totaal omgegooid en is nu pas echt gelukkig. Het komt allemaal goed met je, wat je ook beslist om te gaan doen.

Omarm alle mooie dingen in het leven en geniet. Als je iets graag zou willen doen, ga ervoor. De enige met wie je vergelijkt is met jezelf.

Reageer op artikel:
Waarom wij twintigers per direct mogen stoppen met overanalyseren
Sluiten