Metro
Metro Reality 8 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Twitter smult van ongemakkelijk Help mijn man is klusser-stel en hun ‘kattenliefde’

Help mijn man is klusser stond gisteravond in het teken van de klusproblemen van Alfiya en Henk uit Winschoten. Op Twitter raken kijkers niet uitgepraat over het karakter van de Russische Alfiya en de ‘ongemakkelijke’ relatie van het stel. Ook hun liefde voor katten zorgt voor de nodige hilariteit bij de kijkers.

Alfiya en Henk leven meer dan twee jaar in een bouwval. En voor de, van origine, Russische Alfiya is de maat vol. Partner Henk vindt klussen vooral een hobby en heeft er geen moeite mee om nog tien jaar aan te rommelen. Maar dat ziet Alfiya niet zitten.

Excentrieke Russische Alfiya

Het stel blijkt gek op katten. De dieren worden vaak genoemd en hebben zelfs een eigen kattenkamer. Het huis staat vol met speelgoed voor de dieren en aan de muur in de slaapkamer hangt een groot kleurijk schilderij van… een kat.

Alfiya vertelt dat er in Rusland een gebrek aan mannen is en ze niet te veel kan klagen tegen haar Henk. „Over twee dagen staat hier andere vrouw”, vertelt ze. Weggaan is volgens de Russin geen optie, ze heeft namelijk geen rijbewijs. „Moet ik dan op de fiets naar het vliegveld? Ik heb geen keuze.” Volgens haar kan een Nederlandse vrouw werken, maar zij zelf niet, vanwege de taalbarrière.

Ook vrouw toegesproken in Help mijn man is klusser

Tijdens het klusproces blijken vooral Alfiya en haar soms ietwat merkwaardige acties veel los te maken op Twitter. De Russin ontwijkt zelf het klussen en last regelmatig met haar partner een theepauze in. Als er wel geklust wordt, staat Alfiya veelal toe te kijken. Tot grote ergernis van de presentator. John Williams besteedt dit keer niet zozeer alleen aandacht aan de klussende man, maar ook de vrouw wordt toegesproken, want volgens hem kan Alfiya echt wel iets meer doen.

Rijlessen

De Russin krijgt uiteindelijk een rijles aangeboden, nadat ze uitsprak niet over een rijbewijs te beschikken. Op Twitter regent het verwijzingen naar Williams’ andere programma De Slechtste Chauffeur van Nederland.

Hilariteit op Twitter over katten

Uiteindelijk krijgt de bouwval meer vorm en begint het steeds meer op een huis te lijken. Als uiteindelijk de styliste zich ermee komt bemoeien, komt ook het kattenschilderij, oftewel „de trots” van het stel, wederom ter sprake. Henk wil het kleurrijke stuk graag op „een prominente plek” hangen. Het pronkstuk zorgt voor hilarische reacties op Twitter.

Aan het einde van de uitzending, als John Williams na twee weken terugkeert, wordt de balans opgemaakt. Alfiya zet in ieder geval haar rijlessen voort en zoekt verder naar een baan.

Dit artikel verscheen eerder bij onze collega’s van Metro.

Riemen vast.. De Slechtste Chauffeur van Nederland keert terug op de buis!

Reageer op artikel:
Twitter smult van ongemakkelijk Help mijn man is klusser-stel en hun ‘kattenliefde’
Sluiten