Jorine Beemster
Jorine Beemster Life 21 dec 2018

Er zijn vier type wijndrinkers en jij bent er sowieso één van

Is er iets beters in het leven dan samen met je vriendinnen een fles wijn (of twee) opentrekken en de hele avond kletsen? Ondanks dat jullie het er allemaal over eens zijn dat wijn het beste drankje ooit is, verschillen jullie toch van elkaar. Hieronder zie je precies welk type wijndrinkers jij en je vriendinnen zijn.

Vier verschillende type wijndrinkers

Volgens wetenschappers zijn er vier verschillende type wijndrinkers. En dan bedoelen we niet die ene vriendin die heel veel drinkt of juist die ander die bijna nooit drinkt. Het gaat hier om de manier waarop je drinkt en wat je lekker vindt. Hier komen de vier types:

De lieveling

Degenen die in deze categorie thuishoren, zijn de drinkers die erg kieskeurig zijn. Niet alleen wat betreft wijnen, maar ook met andere dingen in het leven. Ze houden van zoet, licht en niet te sterk. 70 procent van deze groep is vrouw en houdt naast wijn van frisdrank en extra veel zout in haar eten. Herkenbaar?

De overgevoelige

Als overgevoelige drinker lijk je best veel op de lieveling, maar ben je meer open minded als het gaat om nieuwe wijnen ontdekken. Dit type klaagt daarnaast regelmatig over de temperatuur in huis. Kom maar door met die flessen, want jij wilt ze allemaal proeven en hopelijk krijg je het er ook een stukje warmer van.

De gevoelige

Dan hebben we de gevoelige wijndrinker. Deze wijndrinker is flexibel en avontuurlijk. Gevoelige wijndrinkers houden van vrijheid en hebben een hekel aan regels in het leven. Ben jij iemand die aan het begin van de avond geen plannen heeft, maar vervolgens de gekste dingen meemaakt? Dan hoor je bij deze groep.

De tolerante

Als laatste is er de tolerante drinker. Dit type drinker drinkt haar eigen wijn en houdt van volle, intens geurende en gewaagde smaken. Ze maakt graag snel beslissingen in het leven en is een echte oorzaak-gevolg denker. Hou jij daarnaast ook van sterke koffie en kaas? Dan kun je je aansluiten bij deze groep.

Nu jij en je vriendinnen weten welk type wijndrinker jullie zijn, weten jullie precies welke wijn jullie de volgende keer moeten inslaan. Plan dat volgende avondje wijn drinken dus alvast maar in.

Onderzoek wijst uit: rode wijn drinken helpt om een verkoudheid te voorkomen

Reageer op artikel:
Er zijn vier type wijndrinkers en jij bent er sowieso één van
Sluiten