Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 27 mrt 2015

8 x typische vrouwendingen waarom we soms niet uit kunnen staan dat we een vrouw zijn

Vrouw zijn is vaak best wel heel fijn. Maar sommige dingen waar Moeder Natuur ons mee heeft 'gezegend' zijn nou nét wat minder leuk..

De 8 typische vrouwendingen:

1. Ongesteld zijn en alles wat daarbij komt kijken

PMS, hormonen, het feit dat we überhaupt ongesteld worden betekent dat we vruchtbaar zijn en degene zijn de kinderen kunnen (lees: moeten) baren. Hiep hiep hoera. Het is geen pretje die maandelijkse ongesteldheid. Sommige vrouwen hebben nergens last van (lucky you) maar de meeste hebben toch flinke krampen, hoofdpijn, rugpijn en nog meer van dit soort akelige klachten. Als mannen zich iedere maand zo beroerd zouden voelen..

En dan hebben we het ook nog niet gehad over de hormonen die eraan vooraf gaan. Sterker nog die altijd door ons lichaam gieren en soms rare dingen met ons doen. De paar dagen vóór je ongesteld wordt zijn vaak ook al geen leuke dagen (lees: chagarijnig). En dan als allerlaatste, wij zijn de uitverkoreren om te baren..

2. Plassen

Plassen is ook zo’n ding. Plassen opzichzelf is niet erg. Maar het lijkt wel alsof wij vrouwen vaker moéten gaan dan mannen. Hoevaak heb je immers een man horen zeggen dat hij nog even moet plassen voor jullie weggaan? En dat jullie de auto aan de kant moeten zetten omdat hij nog even snel naar de wc moet? Eigenlijk nooit toch?

Plus we kunnen niet zo gemakkelijk als mannen. Staand plassen wordt vaak een knoeiboel (tenzij je er geoefend in bent). Daarom is de rij van de openbare vrouwen wc’s altijd zo ontzettend lang. En dat vinden wij maar irritant.

3. Kledingcrisis

Wat we aantrekken vandaag? Geen idee. Hele kast vol, nooit genoeg. Ook dit herken je vast heel goed. Wij hebben ook verschrikkelijk veel keuzes: rok, broek, jumpsuit of jurk? T-shirt, trui, colbertje, blousje? Hakken, sneakers, ballerina’s, laarsjes? En dan zijn we nog niet eens op de helft.

Mannen kiezen vaak een shirt, een trui, vest of blouse, trekken een broek aan, sneakers eronder, en klaar.

4. Denkertjes

Onze hersenen kraken bijna altijd wel. Vooral over de liefde. Als we net een date hebben gehad kunnen we úúúúren analyseren hoe het is gegaan, wat hij zei, wat jij hebt geantwoord, hoe hij daarop heeft gereageerd, hoe het berichtje na afloop was en wat hij er waarschijnlijk mee zal bedoelen. De volgende dag word je wakker en blijkt het allemaal toch net even wat anders te zijn.

We willen altijd weten waar we aan toe zijn, alles doorgronden, ieder zinnetje, ieder woord. Dat geldt voor hem niet. Natuurlijk denkt ook hij na, maar niet zo erg als wij vrouwen dat kunnen doen. (P.s. dat uren analyseren met een vriendinnetje is vaak wel heel gezellig).

5. Onszelf verzorgen

Het is heerlijk om met make-up te spelen, of nieuwe dingen uit te proberen. De mogelijkheden zijn eindeloos als vrouw zijnde. En wij vinden dat een absolute zegen. Maar op sommige dagen is het ook heel vermoeiend dat je je nog moét scheren want het zou wel eens kunnen zijn dat je alsnog een date hebt vanavond. Of dat je écht geen zin hebt om je haar te doen en je op te maken, maar je hebt wel een belangrijke afspraak. En als je daar aankomt met slordig haar en een onopgemaakt gezicht dan kijkt iedereen je aan met een vragend gezicht wat er met je aan de hand is.

90% van de tijd is het geweldig om onszelf te kunnen verzorgen. 10% van de tijd kan het ook wel eens vermoeiend zijn.

6. Het issue haar

Even onze haren apart genomen. Ons haar wordt eerder vet. Tenminste, we hebben gelijk haar als mannen. Maar wij stylen het, zitten er de hele dag met onze handen in, en daardoor wordt het vet. Mannen die doen er gel in, of wax. Zij mogen hun haar ‘smerig’ maken. Bij hun valt het niet op. Maar bij ons gaat dat niet op. Wij kunnen om de dag of om de twee dagen ons haar weer wassen (mét shampoo en conditioner), föhnen, stylen, en vooral oppassen dat het niet te vet wordt. En oh wat is dat soms balen als je per ongeluk in een rokerig kroegje komt terwijl je net helemaal je haar hebt gedaan..

7. Wetenschappelijke bepaling dat wij een stofje aanmaken na de seks

Voordat je roept ‘dat heb ik niet’ (lucky you): het is wetenschappelijk bewezen dat vrouwen na de seks een stofje aanmaken in hun hersenen waardoor ze zich binden aan mannen. Wij vrouwen maken namelijk meer oxytocine aan dan mannen als we knuffelen, seks hebben of intiem zijn met een man. En dat stofje kan ons nog wel eens in de problemen brengen. Denk aan de enorme behoefte om hem iedere minuut een berichtje te sturen, of de drang om bij hem te zijn, alleen nog maar aan hem te denken en ga zo maar door. En dat terwijl je hem net gisteravond in de kroeg hebt ontmoet. Dank je wel Moeder Natuur.

8. Onze liefde voor zoetigheid

Ligt het aan ons of zijn wij vrouwen véél gevoeliger voor alle zoetigheid hier op de planeet? Chocolade, taart, cupcakes, koekjes, ijs. Het lijkt wel of wij hier altijd enorme behoefte aan hebben. En natuurlijk gaat een deel samen met punt 1 ongesteldheid, maar we lijken het bijna 365 per jaar te voelen. Wij horen een man niet zovaak gillen om een cupcake of hunkeren naar een bak met Ben & Jerry’s. Maar wij hebben dat wel. En dat is soms ook nog eens ongunstig voor ons gewicht. En ons gewicht? Daar willen we het al helemaal niet over hebben.

Reageer op artikel:
8 x typische vrouwendingen waarom we soms niet uit kunnen staan dat we een vrouw zijn
Sluiten