Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 14 jun 2015

Uh, duh! Vrouwen zijn nét zo grappig als mannen

Wij ladies hebben maar al te vaak gehoord dat mannen grappiger zijn dan vrouwen. Mannen vinden dat, vrouwen denken het soms. Maar waarom eigenlijk?

Er is een studie gedaan, en ondanks onze perceptie dat mannen grappiger zouden zijn, is het verschil echter helemaal niet zo groot. Het onderzoek bestond uit een test om de schrijf capaciteiten van zestien mannen en zestien vrouwen te onderzoeken. Maar het verschil was zó klein dat het niet eens meer de moeite waard was om hier nog verder op in te gaan. So there, gentlemen. Ook kwam naar voren dat mannen vaker lachen om elkaars grappen dan vrouwen. Uhm.. misschien ondersteunen ze elkaar alleen?

Maar.. omdat we allemaal al jaren denken dat mannen grappiger zijn dan vrouwen, (met dank aan ”stereotypes”). Wordt dit onderzoek nog steeds niet opgepakt. Dit komt ook doordat grappige vrouwen als unladylike worden gezien. Als een vrouw een vieze grap vertelt in een groot gezelschap dan wordt ze raar aangekeken en vinden de meeste mensen haar te grof. Een man die vervolgens exáct dezelfde grap vertelt laat iedereen lachen, gieren, brullen.

Waarom? Omdat we het in de loop der jaren praktisch normaal vinden als mannen grof gebekt zijn of grappen maken als een dronken zeeman. Ja echt. Voor vrouwen is dit dus unladylike. ”Serieus, dames?”. We’re done with this. Wij zijn grappig, dus laten we onszelf vooral veel schouderklopjes geven. Keep up those jokes!

Reageer op artikel:
Uh, duh! Vrouwen zijn nét zo grappig als mannen
Sluiten