Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 24 okt 2014

Uitdaging: Afvallen is met 2 benen in 1 broekspijp passen

Hoofdredactrice Lotte is de uitdaging aan gegaan, afvallen onder begeleiding. Lees haar resultaat van deze week:

De geldrover

Misschien hebben jullie gelezen dat ik vorige week 2,5 kilo ben afgevallen. Dat was behoorlijk wat. Voordeel: ik val daadwerkelijk af en ik word slanker. Nadeel: mijn kleren gaan lubberen. En hoe. Ik heb een grote klerenkast. Sterker nog, tijdens mijn laatste verhuizing heb ik mijn kast ingeruild voor hetzelfde exemplaar alleen dan een flinke slag groter. En ondanks dat ik niet over fashion schrijf vind ik het wel ontzettend leuk om er goed uit te zien en nieuwe kleren te kopen. En nu zie ik er belachelijk uit want alles lijkt wel een maat te groot.

Ga toch shoppen

Nu denk je misschien, ach Lot, wat zeur je nou. Jij hebt het beste excuus om nieuwe kleren te gaan kopen. Klopt. Maar nu kan het nog niet. Ik ben nog niet klaar met mijn dieet wat betekent dat ik nog niet mijn ‘nieuwe’ figuurtje heb. Geen idee op welke maat ik uit ga komen dus onverstandig om nu mijn verdiende centjes uit te gaan geven aan nieuwe kleren als ze over een maand net zo lubberen als de rest. Ik zit dus ‘opgescheept’ met mijn huidige stash. En daar ben ik alles behalve blij mee.

Make-up is mijn beste vriendin

Mijn klerenkast laat me eigenlijk gewoon in de steek. En dat is nou precies waarom ik er weer achter kom dat make-up mijn beste vriendin is. Die past nog steeds op mijn gezichtje, ook al is ie smaller geworden. Misschien moet ik maar een droger gaan kopen en daar mijn kleren in doen. Maar ik geloof niet dat mijn kleren daar veel beter van gaan worden. Kortom, mocht je me tegenkomen en zien dat ik kleren draag die veel te groot zijn, excuus. Voor nu moet ik gewoon nog even geduld hebben. Maar besef wel dat als je gaat diëten, je kledingcrisis ’s ochtends nog erger is dan daarvoor. Wel met een leuk vooruitzicht. Binnenkort ga ik shoppen.

Deze week

Ik ben deze week niet zo veel meer afgevallen, 2,5 kilo vorige week was iets teveel van het goede. Het kan niet iedere week feest zijn. Je moet eigenlijk het gemiddelde nemen over vier weken. De ene week is een betere week om af te vallen dan een ander. Maar ach, toch weer twee onsjes eraf. We gaan gewoon door. Ook al verlang ik stiekem heel erg naar een wijntje en nu al naar nieuwe kleren.

X

Reageer op artikel:
Uitdaging: Afvallen is met 2 benen in 1 broekspijp passen
Sluiten