Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 17 okt 2014

Uitdaging: Afvallen is zien en gezien worden

Hoofdredactrice Lotte is de uitdaging aan gegaan, afvallen onder begeleiding. Lees haar resultaat van deze week:

Wát een resultaat

Hallelujah. Het NewFysic dieet werkt écht! Even eraan houden, en daar gaan de kilo’s. Ik ben 2,5 kilo afgevallen in de afgelopen week. Ja je leest het goed. Twee en nog een halve kilo.

Streng zijn

Wat is dat ongelooflijk fijn zeg na eigenlijk twee moeilijke weken. Deze week heb ik me overal streng aan gehouden. Geen druppel alcohol, geen snoepje, geen hapje aardappel, gewoon het plan volgen. En dat is afzien. Ik ben een hapjes mens, wil overal een hapje van proeven. Afblijven Lotte, af-blij-ven. Lotte, volhouden. En nu zie je het resultaat. En wat voor resultaat. Ik gloei van trots. Kan dat? In dit geval wel.

Zie je mij?

Dit was ook de week waarin mensen het begonnen te zien. En nog belangrijker waarbij ik het zelf begon te zien. Ik kreeg iedere dag wel van iemand de vraag of ik was afgevallen (JA, JA, JA!). Het was te zien. Op camera, spiegelbeeld, voor anderen. En dat is het moment waarbij je beseft dat het iedere bittere seconde tot nu toe waard is geweest. Je ziet resultaat. En dat is zo ontzettend fijn.

De allerbeste drijfveer

Het is ook je beste drijfveer om door te gaan. Dat gewicht op de weegschaal doet je namelijk niet zoveel. Tenminste, mij niet. Je voelt daar vrij weinig bij. Het zijn platte getallen, die daar voor je neus staan. Cijfertjes die eigenlijk niets anders zijn dan aan elkaar geplakte streepjes. Ze confronteren je of ze maken je blij. Die macht hebben ze dan weer wel. Maar verder is dat je niet je motivatie. Maar dat beeld in de spiegel. Als je je buik ziet slinken, je heupbotjes al meer naar voren komen, en je onderkin(netje) steeds kleiner wordt. En dan heb ik het nog niet over hoe die broek opeens wijder gaat zitten. Dát is de beste motivatie ooit.

Tot volgende week,
X

Reageer op artikel:
Uitdaging: Afvallen is zien en gezien worden
Sluiten