Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 3 okt 2014

Uitdaging: Afvallen met een killer agenda

Hoofdredactrice Lotte is de uitdaging aan gegaan, afvallen onder begeleiding. Gaat dit echt werken?

Doei week twee

Week twee zit erop hoor. En dat was geen makkelijke week. Met mijn motivatie zat het wel goed. Ik sta er nog steeds 100% achter. Maar mijn schema deze week was killing voor mijn dieet. Tijdens fotoshoots staat er altijd wel wat lekkers binnen handbereik (ja modellen snoepen ook). En dat moet je dan een hele lange dag weerstaan. Ook de regelmaat was deze week ver te zoeken. Veel meetings, video opname dagen, bezoekjes aan PR bureaus, artikelen schrijven en mijn sociale leven zorgden voor roet in het eten om stipt om de paar uur te eten en mijn supplementen met regelmaat in te nemen.

Kipfilet in een zakje met koelelementen

Het grootste probleem van afvallen is dat je maar bepaalde dingen mag eten en dat die dingen niet op alle plekken zijn waar jij komt. Als ik een dagje thuis aan het werk ben is het makkelijk. Mijn koelkast is zo groen als het maar zijn kan. Maar ben je op pad, heb je afspraken of zit je de hele dag op een andere locatie dan is je kipfilet met komkommer vaak ver te zoeken. En ook al schijnt het zonnetje niet echt, kipfilet wordt er niet beter op buiten de koelkast. Innovatief en creatief zijn is een vereiste voor diëten waar ik nog niet bekend mee was.

Innovatief en creatief zijn is een vereiste voor diëten waar ik nog niet bekend mee was.

Mijn oplossing? Ik sleep tijdens deze dagen crackers mee in een broodtrommeltje plus een zakje met koelelementen waarin mijn kipfilet zit. Die ik natuurlijk aan het einde van de dag vergeet weer gewoon in de koelkast te stoppen. En wanneer iedereen lekker aan zijn luxe broodje zit met een plak cake toe bijt jij nog eens lekker op je volkoren soepstengel.

Stiekem etentje

Na een succesvolle shoot wilde vriendlief mij op date meenemen naar Boca’s. Voor Amsterdammers een begrip. Ik noem het nu ook wel de dark side. Weerstaan is zo moeilijk. Ik ben gegaan. Snel vetblokkers in mijn tas gegooid. Die krijg je mee van NewFysic voor etentjes waar je echt niet onderuit kan. Deze dus. Dat lijkt me meer dan duidelijk. Het zorgt ervoor dat je lichaam het vet niet opneemt. Ter compensatie (en met angst voor het nieuwe weegmoment) heb ik daarom de dag voor het wegen maar weer een appeldag gehouden. Zuur, heel zuur.

Mijn gewicht na week twee

De volgende keer laat ik weten wat het resultaat was van deze week. Ik hou m’n hart vast. Gelukkig ziet mijn agenda voor week drie er beter uit.

Reageer op artikel:
Uitdaging: Afvallen met een killer agenda
Sluiten