Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 19 sep 2014

Uitdaging: afvallen onder begeleiding

Hoofdredactrice Lotte gaat de uitdaging aan, afvallen onder begeleiding. Gaat dit echt werken?

Spiegelbeeld

Allereerst wil ik beginnen om te zeggen dat ik geen kilo obsessed meisje ben. Voor mij zegt dat getal op de weegschaal niet zoveel. Mijn spiegelbeeld daarentegen wel. Ik wil naar mezelf kunnen kijken en tevreden zijn met wat ik zie. Helaas was ik dat al een tijdje niet meer. Ze zeggen dat als je gaat samenwonen, je een paar kilo aankomt. Bij mij kwam het juist meer doordat wij voor het samenwonen vaak met z’n 2en romantisch gingen dineren. Altijd met een goede fles wijn. En dat doen we nog steeds graag.

Strak in pak

Ik ben niet dik, geloof me, daar ben ik me zeer zeker bewust van. Maar toch wilde ik graag een paar kilo eraf. Om een net wat strakker lichaam in die bodycocoon jurk te hebben voor tijdens een cocktailparty of een presentatie van een nieuwe make-up collectie. Omdat ik dat zelf mooi vind. En dat wil ik ook gelijk benadrukken. IK vind het mooi. Ieder verdient een lichaam die hij of zij mooi vindt. Voor de één is dat maatje 36, voor de ander 42. Je bent prachtig als je dat ook zo voelt. Dan straal je uit. Ik meen het.

Ieder verdient een lichaam die hij of zij mooi vindt.

Miep Prestatiedrang

Tijd voor mij om af te vallen dus. Ik heb al eerdere pogingen ondernomen. Maar met een agenda vol feestjes, etentjes en girls nights out hing ik echter mijn dieet zo weer aan de wilgen. Wilskracht heb ik heus wel, maar nee zeggen tegen al die dingen die het leven vaak zo lekker maken is een soort van onmogelijk voor mij.

Ik heb daarom hulp ingeschakeld. Een paar weken afvallen onder begeleiding. Je mag best weten dat ik niet tegen falen kan. Miep prestatiedrang. Zo heb ik nog nooit een hertentamen gehad, heb ik in één keer mijn rijbewijs gehaald plus theorie en wilde ik altijd de hoogste scores halen bij mijn beoordelingsgesprekken tijdens mijn voorgaande baan. En daarom is afvallen onder begeleiding the way to go. Ik wil niet falen en daarom:

Ik zal zorgen dat ik mijn lippen stijf op elkaar hou bij ieder glas champagne dat voor mijn neus staat of bij ieder lekker kaasje.

Liefhebber van koken

Mijn keuze is gevallen op NewFysic. Een programma opgesteld door diëtisten in samenwerking met artsen. Pluspunt? Je krijgt geen voorgeschreven menu’s mee maar een boodschappenlijst waar je zelf je ontbijt, lunch, tussendoortjes en avondeten uit mag samenstellen. Voor een liefhebber van koken is dat fijn. Voor degene die dat moeilijk vinden, er is ook een receptenboekje dat je meekrijgt. Vol goede moed begin ik aan week één. Wens me succes. En mocht je me met een glas champagne betrappen of een kaasje, trek me gewoon even aan de mouw. Samen staan we sterk.

Reageer op artikel:
Uitdaging: afvallen onder begeleiding
Sluiten