Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 3 apr 2015

Uitdaging: ‘De behandelingen die werken doen nu eenmaal zeer’

Martine, redacteur en één van de gezichten van Beautify, had er nu echt schoon genoeg van. Al sinds haar 11e knokkend tegen hardnekkige acné besloot ze de laatst mogelijke stap te nemen om voor eens en altijd met haar acné af te rekenen. De afgelopen keer vertelde ze over haar laatste behandeling inclusief UV lampen. Ditmaal lag ze weer in de stoel, maar niet voor de oorspronkelijk geplande behandeling.

Vorige week
In mijn vorige column beschreef ik mijn laatste behandeling en nieuwe experiment met het UV masker en over het feit dat ik voor het eerst kennis zou gaan maken met de VenusViva. Dus daar lag ik de afgelopen week. Ik was extra zenuwachtig, want het personeel van het Lasercentrum had me al niet te zachtzinnig duidelijk gemaakt dat het verrekte zeer ging doen. En dat hoor je natuurlijk altijd graag als patiënt..

Vooruitgang
Ik stapte binnen voor de derde laserbehandeling. Ik wist niet zo goed wat ik moest doen, aangezien we aan een hele andere behandeling zouden gaan beginnen. Ter herinnering, de VenusViva is een apparaat met allemaal kleine naaldjes. Wanneer je dit op de huid plaatst voelt het als elektrische schokken. Schokken in plaats van schokjes, omdat Tanja me wederom vertelde hoé onprettig de behandeling was. Ik ging liggen in de stoel en Tanja inspecteerde mijn huid. De conditie was al aardig verbeterd. Ik had zeker nog hier en daar plekjes, maar mijn huid was al veel zachter en gladder geworden dan voorheen. Hoera! Vooruitgang! ‘Zullen we maar beginnen?’.

Doorzetten
En ineens waren we bezig met precies dezelfde licht en laserbehandeling zoals ik die altijd bij Tanja had gehad. Huh? Geen VenusViva? Tanja was het overduidelijk vergeten en dat vond ik ook alles behalve vervelend toen ze begon te vertellen over haar patiënt van gisteren. Ze had een meisje met heftige acné littekens in haar stoel gehad. Ze hadden de VenusViva op haar huid gebruikt om zo haar littekens minder zichtbaar te maken. Volgens Tanja lag het meisje half huilend in de stoel. ‘Het is vervelend dat de behandelingen soms zoveel zeer doen, maar ja, dit is tot nu toe het enige wat we hebben wat écht effectief is. We kunnen het nog wel een keer bij jou doen, maar het is dus erg onprettig.’ Say no more Tanja, laat die poriën van mij maar lekker zitten. Ik blijf nog even braaf bij de licht en laser therapie. Wederom had ze de sterkte van het apparaat iets hoger gezet. En wederom zag ik er gruwelijk uit na de behandeling. En de volgende dag? Een gladdere en zowaar rustige huid. Misschien gaan we dan toch echt de goede kant op.. Nu nog even doorzetten.

Reageer op artikel:
Uitdaging: ‘De behandelingen die werken doen nu eenmaal zeer’
Sluiten