Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 16 jan 2015

Uitdaging: De eerste licht en lasertest, hoe zag ik eruit na de behandeling?

Martine, redacteur en één van de gezichten van Beautify, had er nu echt schoon genoeg van. Al sinds haar 11e knokkend tegen hardnekkige acné besloot ze de laatst mogelijke stap te nemen om voor eens en altijd met haar acné af te rekenen. Benieuwd hoe en naar het verloop hiervan? Lees mee:

Wie mooi wil zijn..

Vorige week vertelde ik jullie hoe mijn eerste ervaring was met lichtflitsen en de laser. En nee, het was geen pretje. Maar ja, de uitspraak wie mooi wil zijn moet pijn lijden is natuurlijk niet uit het niets ontstaan. Pijnlijk it most certainly was. Maar hoe zag het er vervolgens uit?

Kom maar door

Na de behandeling was mijn huid vuurrood. Oef, moest ik zo de komende dagen doorbrengen? Aangezien het ook aanvoelde alsof mijn huid bijna derdegraads was verbrand, maakte ik me stiekem toch een beetje zorgen. Gelukkig bracht Tanja meteen een ademende foundation met aloë vera aan, waardoor mijn huid vrijwel meteen kalmeerde. We praatten nog wat na. Tanja vertelt me dat het nadeel van de behandeling is, dat alles wat er maar in je huid zit aan narigheid, na de behandeling naar buiten wil. Jottem. ‘Ik zweer er op, als jij een opkomend puistje hebt, dan komt hij de volgende dag meteen door na de behandeling’. En al sla je me dood, ze had gelijk.

Meevaller

Bij thuiskomst is mijn huid geheel niet rood meer. Ik ben verbaasd, is de foundation dan zo goed? Ik besluit voorzichtig de foundation eraf te wassen om een kijkje te nemen naar wat er zich misschien onder verschuilt. Mijn huid voelt gevoelig maar is vooral gezwollen. Ook daar had Tanja me voor gewaarschuwd. Ze grapte al ‘Ja, de volgende keer doen we het ook rondom je ogen. Die huid zwelt dan wel behoorlijk op, maar dat is eigenlijk wel mooi. Net een ooglift!’. De grappenmakers, die doktoren. Zelfs na het wassen ziet mijn huid er nog rustig uit. Wat een mazzel! Totdat ik de volgende ochtend in de spiegel kijk en vier witte pukkeltjes me goedemorgen wensen. Achja, je moet er ook wat voor over hebben. Gelukkig trekken ze redelijk snel weer weg en ik besluit een nieuwe afspraak te maken. Ik moét het gewoon proberen. Toch?

Keep u posted!

Reageer op artikel:
Uitdaging: De eerste licht en lasertest, hoe zag ik eruit na de behandeling?
Sluiten