Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 1 mei 2015

Uitdaging: De nieuwe pijnloze oplossing voor tanden trekken

Lotte is na haar afvaluitdaging een nieuwe uitdaging aan gegaan: Een Prodent glimlach. Om haar overbeet recht te zetten heeft ze sinds een week een onzichtbare beugel (Invisalign) via Mondzorgcentrum IJburg.

Mijn beugel is bedoeld om mijn overbeet weg te werken. Mijn tanden worden flink naar achteren gezet. We zijn inmiddels vier weken verder en ik heb nog steeds geen pijn aan mijn tanden. Vandaag was het tijd voor bitje drie. Maar, mijn tanden hebben te weinig speelruimte. Wat nu?

Je hoort wel eens van die gruwel verhalen dat mensen die een beugel hebben ook een kies moeten laten trekken om ruimte te maken. Nou goed nieuws mocht je daar bang voor zijn, daar is nu een nieuwe methode voor: slijpen. Op ongeveer twintig plekken zullen verdeeld over het aankomende jaar stukjes van mijn tanden worden gesleten, of eigenlijk tussen mijn tanden. Schrik je nu? Het is maar heel minimaal. 0,1 milimeter.

Vandaag waren vier tanden aan de beurt. En ik durf best toe te geven, ik was best een klein beetje nerveus. Met klamme handjes lag ik in de stoel terwijl er serieus een mini kettingzaagje en een mini slijptolletje gereed werden gemaakt. Oh my god, waar was ik aan begonnen? Sla ik door in mijn beauty perfectie beeld?

Gelukkig kon ik na een minuutje al rustig ademhalen. Ik voelde vrij weinig, behalve het getril. Je hebt overigens wel het idee dat je halve tand wordt weggesleten, maar mijn lieve tandarts verzekerde mij dat dit absoluut niet het geval was. Gelukkig. Ik keek daarna in de spiegel en zag, tsja, vrijwel geen verschil.

En daarom noem ik het nu de perfecte oplossing voor tanden trekken. Nooit. meer. tanden. trekken. Die milimetertjes zie je echt niet, het doet geen pijn en je kunt lachend naar buiten lopen. Dus mocht er een chirurg bij je aankloppen omdat je te weinig ruimte zou hebben, vertel ‘m deze oplossing. Wie weet ontsnap je aan het noodlot.

Tot volgende keer!

Reageer op artikel:
Uitdaging: De nieuwe pijnloze oplossing voor tanden trekken
Sluiten