Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 6 mrt 2015

Uitdaging: De tweede laserbehandeling inclusief een UV masker, say what now?

Martine, redacteur en één van de gezichten van Beautify, had er nu echt schoon genoeg van. Al sinds haar 11e knokkend tegen hardnekkige acné besloot ze de laatst mogelijke stap te nemen om voor eens en altijd met haar acné af te rekenen. Vorige week vertelde ze over de huidproducten waar zij momenteel fan van is en vandaag doet ze verslag over de tweede behandeling in de Laserkliniek.

Ik met mijn grote mond

Aangezien de eerste behandeling me alles was meegevallen, besloot ik dit keer wat minder verdovende zalf op te smeren voor de behandeling. Ik was naderhand niet rood, was niet uitgebroken en ook de behandeling deed lang niet zoveel pijn als ik had verwacht. Maar.. Dat moet je natuurlijk niet zeggen tegen de persoon die je behandelt, tenzij je verlangt naar een aanzienlijk heftigere behandeling.

Wie mooi wil zijn..

Tanja legt me uit dat het natuurlijk wel de bedoeling is dat de huid reageert. Hij moét rood worden, je moét uitbreken. Je huid moet namelijk even schrikken. Doet het dit niet, dan geneest er niets. Daar zat natuurlijk wel wat in, wat ervoor zorgde dat Tanja de behandeling een tandje omhoog besloot te schroeven. Goeie genade, de píjn. Hoewel de lichtflitsen nog steeds voelen als een klein heet strijkijzertje, laten ze laserstralen mijn handen zweten als kleine otters. Pfoe. ‘Wie mooi wil zijn moet pijn lijden’, blijft er door mijn hoofd gaan.

Probeer eens iets nieuws

Gelukkig is Tanja wel erg tevreden. Ze zegt dat mijn poriën kleiner lijken te zijn geworden (hoewel ik helaas zelf nog niet zoveel heb gemerkt) en dat ze bij de volgende behandeling iets nieuws wil gaan proberen. De VenusViva. ‘Ook dat doet wel echt een beetje pijn, maar als je goed verdovende zalf opsmeert’. Brr.. Wat is het dan precies? De VenusViva is voornamelijk bedoelt om rimpels te verminderen met behulp van een heleboel kleine naaldjes. Echter werkt het ook fantastisch tegen grove poriën. Hm.. Alles voor het onderzoek dan maar hè?

Het UV masker

Na mijn heftige behandeling besluit Tanja me nog even onder een UV masker te leggen. Dit Déessee LED Therapie Masker is al net zo hip als de VenusViva. Je kunt kiezen voor blauw licht en rood licht. Blauw licht is speciaal tegen acné, waar rood licht is voor de doorbloeding van de huid en het genezen van wondjes. Ik mag twintig minuten onder het blauwe licht liggen. Je voelt er niets van, maar ik ben een stuk minder rood na mijn masker. Toch fijn, want om nu mensen aan het schrikken te maken op de fiets..

Lees de volgende keer over mijn ervaring met de VenusViva en het rode UV masker! Als ik het aandurf tenminste..

Reageer op artikel:
Uitdaging: De tweede laserbehandeling inclusief een UV masker, say what now?
Sluiten