Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 26 dec 2014

Uitdaging: De werking van supplementen en de invloed van chocolade op mijn acné

Martine, redacteur en één van de gezichten van Beautify, had er nu echt schoon genoeg van. Al sinds haar 11e knokkend tegen hardnekkige acné besloot ze de laatst mogelijke stap te nemen om voor eens en altijd met haar acné af te rekenen. Benieuwd hoe en naar het verloop hiervan? Lees mee:

Vorige week vertelde ik jullie over mijn intake bij de laserkliniek in Amsterdam. Ik kreeg een lijstje met supplementen mee naar huis en de tip dat ik weg moest blijven van melkproducten en chocolade. Bah, daar ging mijn ochtendcappuccino en vijf-uurchocolaatje.

Probiotica

Goed, braafjes begon is dus maar aan mijn supplementen. Probiotica (één tablet per dag) en Natrium Phosphoricum D6 nummer 9 (6 tabletjes per dag). Laat ik beginnen met de Probiotica. Probiotica zou er voor moeten zorgen dat mijn darmflora weer in de juiste balans zou veren, wat de goede bacteriën zou bevorderen. Aangezien ik altijd heb gemerkt dat voeding veel invloed heeft op mijn huid was ik wel eens benieuwd wat er zou gebeuren als ik de gangen waar alles doorheen moet eens beter zou onderhouden.

Een geweldige huid

De eerste paar dagen dat ik begon met Probiotica was mijn huid zo gaaf als het maar kon. Je had me op het randje van hysterisch kunnen noemen. Klaar, ik hoefde verder niets meer. Zo dacht ik. Ik moet bekennen dat ik in alle euforie een gehele zak M&M’s heb verorberd (waar ik vervolgens niks van heb teruggezien op mijn huid), maar waar ik geheel niet van kon genieten aangezien het allemaal nog zo diep tussen mijn oren zat.

Je had me op het randje van hysterisch kunnen noemen.

Zoveel?

Na een weekje hield het feest helaas alweer op. Langzaam kwamen de plekjes weer opzetten, terwijl ik zelfs erg netjes aan het eten was. Fijn. Daarom had ik des te meer reden om de zouten er eens bij te gaan proberen. Het label benoemt: driemaal daags twee tabletten, zo nodig zevenmaal twee tabletten extra, met een maximum van twintig tabletten per dag. Twintig tabletten. per. dag. Zijn ze gek geworden? Ik koos voor drie tabletten in de ochtend en drie in de avond. Een prachtige middenweg al zeg ik het zelf.

Het wonder

Helaas slik ik de pillen nu al drie weken, maar doet het geen extreme wonderen voor mijn huid. Het lijkt zeker iéts te helpen (en het is natuurlijk winter, wat een barre omstandigheid is voor mijn huidje), maar het is nog geen wondermiddel. Geen ‘wonder’ natuurlijk, want anders zou de laserkliniek ook niet bestaan. Ook afblijven van melkproducten en chocolade deed grappig genoeg geen wonderen. Zelfs wanneer ik melk en chocolade een hele week geen blik had durven gunnen was er nog geen wereld van verschil. Natuurlijk, suiker vermijden blijft mijn plan de campagne #1, maar af en toe een klein blokje chocolade ga ik dus niet zomaar voor eeuwig van mijn lijstje schrappen..

Ofwel! Nog steeds in hetzelfde schuitje. Dat betekent dan toch maar snel mijn testrun plannen. Keep u posted girls!

X

Reageer op artikel:
Uitdaging: De werking van supplementen en de invloed van chocolade op mijn acné
Sluiten