Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 20 feb 2015

Uitdaging: Deze producten moét je proberen met een acné gevoelige huid

Martine, redacteur en één van de gezichten van Beautify, had er nu echt schoon genoeg van. Al sinds haar 11e knokkend tegen hardnekkige acné besloot ze de laatst mogelijke stap te nemen om voor eens en altijd met haar acné af te rekenen. Vorige week vertelde ze over haar ervaring na haar eerste laserbehandeling. Dit keer vertelt ze over de fijnste producten die ze meekreeg voor haar huid.

De producten

We zijn twee weken verder. Hoewel ik nog geen baanbrekend verschil heb gemerkt na de eerste behandeling, is mijn huidje wel stukken opgeknapt. Hoe? Dat zal ik stap voor stap uitleggen.

Allereerst kreeg ik een aantal producten mee van Tanja na de behandeling:
Red Alert Serum van Medik8
Hydr8 B5 Serum (Hyaluronic Acid + Vitamin B5) van Medik8
Pore Refining Clay Mask van Medik8

Wat doet het?

Het Red Alert Serum is fantastisch wanneer je last hebt van roodheid na de behandeling of rosacea in het algemeen (count me in). Je kunt het serum aanbrengen nadat je je gezicht hebt schoongemaakt (zowel in de ochtend als in de avond) en het rustig laten intrekken. Je kunt daarna gewoon je make-up aanbrengen zoals je altijd doet. Het serum werkt niet alleen fijn tegen een rode huid, maar ook tegen acné op zichzelf.

Het Hydr8 Serum van Medik8 is perfect voor wanneer je last hebt van een droge huid (ding-ding-ding). Het serum bevat hyaluronzuur en vitamine B5 wat de huid soepel houdt, hydrateert en geneest.

Het kleimaster is ook echt een aanrader voor alle dames met acné. Je hebt maar een dun laagje nodig voor een fantastische reiniging. Het laat je huid rustig, mat en schoon achter.

Maar de echte winnaar is..

Naast al deze fijne smeersels was er één product wat er echt tussenuit sprong voor mij. De Oxygenetix foundation. Wau-wie. Mijn huid zag er twintig minuten na de behandeling flawless uit dankzij deze foundation. Superdekkend en het mooiste is nog: je ziet hem niet zitten. Nee, het wordt zelfs nog mooier. Je kunt er mee slapen en het enige wat het doet is je huid nog mooier maken. Het is stiekem namelijk gewoon een helende getinte supercrème. Ik was op slag verliefd. Je betaalt dan ook wel de hoofdprijs (€ 79,95 voor 15 ml), maar ik ben nog nooit zo gelukkig geweest met een product. Iedere foundation die ik gebruikte zorgde voor meer onrust waardoor ik het eigenlijk altijd moest vermijden. En áls ik het dan een keertje deed voor een shoot zag ik er aan het einde van de dag gruwelijk uit.

Wanneer ik dit product gebruik heb ik aan het einde van de dag zelfs minder last van mijn huid dan wanneer ik niets gebruik. De crème bevat namelijk ook nog eens SPF 25 en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Ik kan hem iedereen aanraden die wat geld durft uit te geven.

Take home

P.S: mijn stiekeme home remedie: Je gezicht afnemen met een ribbelwatje met Herbal Lotion van Neoderma, gevolgd door een zelf gemaakt honing kaneel maskertje (30 min) en eindigen met de Liquid Soap van Neoderma. Verricht wonderen!

Reageer op artikel:
Uitdaging: Deze producten moét je proberen met een acné gevoelige huid
Sluiten