Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 12 jun 2015

Uitdaging: Hoe je eruit ziet na een laserbehandeling? Zo dus

Martine, redacteur en één van de gezichten van Beautify, had er nu echt schoon genoeg van. Al sinds haar 11e knokkend tegen hardnekkige acné besloot ze de laatst mogelijke stap te nemen om voor eens en altijd met haar acné af te rekenen. Benieuwd hoe en naar het verloop hiervan? Lees mee:

Na de behandeling

Na veel wikken en wegen heb ik eindelijk besloten een afterfoto met jullie te delen. Ik heb natuurlijk vaak genoeg verteld over mijn ervaringen, maar beeld zegt toch altijd meer. Er komt sowieso nog een echte before en after online, maar voor de dames die wel eens benieuwd zijn hoe je vervolgens de straat op moet leek het me geen gek idee om toch maar eens het resultaat met jullie te delen. Na een intensieve licht en laserbehandeling ziet je huid er als volgt uit (schrik niet en let ook niet op de moeilijke gezichten die ik er bij trek):

Zonder make-up

Woof! Sexy voel ik me dus niet bepaald na zo’n behandeling. De foto heeft het zelfs nog goed met me voor. Ik moet ook altijd even hardop tegen mezelf zeggen: ‘Het is maar tijdelijk, de make-up gaat er zo op en dan is het alweer stukken minder dramatisch’. Tanja smeert me vervolgens altijd mijn favoriete foundation op (Oxygenetix) wat het allemaal alweer stukken minder rood en opvallend maakt. Vaak is alle roodheid al weggetrokken als ik thuis kom en de laatste paar behandelingen heb ik gemerkt dat mijn huid de puistjes sneller oplost, mijn huid straalt en veel gladder aanvoelt. Heel heerlijk dus eigenlijk. Alleen een beetje jammer van het proces vooraf. Voor de dames die zich afvragen hoe ik er dan normaal zonder make-up uitzie:

Met make-up

Niet heel veel aan het handje als je er zo naar kijkt. Ik heb vooral eindeloos veel pigmentvlekjes (overgehouden na pukkeltjes), roodheid in mijn gezicht en hier en daar verdwaalde puistjes. De ene dag meer dan de andere, geheel afhankelijk van mijn dieet en hormonen. En met make-up? Vervaag ik al die vervelende kwaaltjes:

De aanhouder wint

Ik heb natuurlijk mijn slechtere en mijn betere dagen (de no make-up foto is eigenlijk een héle goede dag aangezien ik over het algemeen altijd wel een handjevol lelijke plekjes heb), maar ik schijn gelukkig niet de enige te zijn. Bereid je dus altijd goed voor voordat je akkoord gaat met een acnébehandeling, aangezien het je zelfvertrouwen wel héél even een deukje kan geven. Gelukkig geldt wel: de aanhouder wint!

Reageer op artikel:
Uitdaging: Hoe je eruit ziet na een laserbehandeling? Zo dus
Sluiten