Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 27 mrt 2015

Uitdaging: Ik zie op tegen de pijn aan mijn tanden

Vanaf vorige week is Lotte een nieuwe uitdaging aangegaan: het rechtzetten van haar overbeet. Lees hier haar wekelijkse avontuur.

Mijn beugel is bijna klaar. Dat betekent dat ik waarschijnlijk vanaf volgende week een beugel heb. Dan ben ik weer een beugelbekkie. En ondanks dat mensen ‘m waarschijnlijk niet eens zullen zien, heb ik wel degelijk een beugel.

En toen ik dat besef had, dacht ik even terug aan vroeger. Nadat ik jullie vertelde hoeveel beugels ik heb gehad, wil ik even dieper in gaan op de plaatjesbeugel.

Ik weet namelijk nog heel goed dat het moment daar kwam dat ik ein-de-lijk een plaatjesbeugel mocht. Ik vond dat toen heel cool. Het vooruitzicht dat ik iedere keer weer een nieuw kleurtje mocht kiezen. En eindelijk van mijn buitenboort gevalletje af was, oh daar werd ik zo blij van.

Tot dat ding er daadwerkelijk in zat. Ik weet nog goed dat ik die dag daarna een uitje had met school. Mamalief had allemaal lekkere broodjes meegegeven, in de zin van harde knapperige broodjes. Ik voelde m’n tanden al maar dacht dat het wel meeviel. Tot ik een hap uit dat broodje nam. Ik kon niet meer kauwen van de pijn. Oh dear, wat een ellende. Ik heb uiteindelijk mijn heerlijke broodjes geruild voor een zakje Cheetos Chipito. Ja van die intens zachte en luchtige kaaschipjes die ik met mijn tong tegen mijn gehemelte kapot kon drukken zodat ik niet hoefde te kauwen. Wat een feest.

En die kleurtjes kiezen? Ik was meestal iedere kleur na een week alweer zat. Had ik spijt. Wilde ik een andere kleur. Maar een andere kleur betekende opnieuw aandraaien. En dat betekende weer twee dagen niet eten. Waarschijnlijk een bekend verhaal voor velen.

En nu beginnen mijn dagen als beugelbekkie bijna weer. En ik moet zeggen, ik zie er tegenop. Het moét wel pijn gaan doen toch? Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte want ik verwacht dat Mondzorg Centrum IJburg mijn beugel volgende week aan mij gaat geven. Spannend. Of auw. Of iets dergelijks..

Liefs,
Lotte

Reageer op artikel:
Uitdaging: Ik zie op tegen de pijn aan mijn tanden
Sluiten