Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 19 dec 2014

Uitdaging: Je sterrenbeeld en supplementen, je acné is persoonlijk

Martine, redacteur en één van de gezichten van Beautify, had er nu echt schoon genoeg van. Al sinds haar 11e knokkend tegen hardnekkige acné besloot ze de laatst mogelijke stap te nemen om voor eens en altijd met haar acné af te rekenen. Benieuwd hoe en naar het verloop hiervan? Lees mee:

Tijd voor actie
Naast alle behandeling, smeersels en pillen die ik heb geprobeerd is het dan nu eindelijk tijd om een nieuwe stap te gaan ondernemen. Op naar de laserkliniek in Amsterdam!

Ik ga naar binnen met lichte buikpijn. Wat als mijn huid iedere keer compleet naar de haaien is na iedere behandeling? Natuurlijk heb ik wat research gedaan en er kwamen heftige, rode gezichtjes voorbij op Google Images. Hm. Is dit wel een goed plan?

Ik kom binnen in een beeldschoon gebouw. Het is klein maar fantastisch ingericht, waardoor ik meteen rustiger word in mijn hoofd. Misschien weten deze lui toch waar ze mee bezig zijn. Ik wacht geduldig totdat ik aan de beurt ben voor mijn afspraak in de kamer vol glas in lood.

Sterrenbeelden en supplementen
Ik word opgehaald door laserspecialiste Tanja Roetman. We gaan een grote witte ruimte binnen waar een ligstoel staat en een klein bureautje. Tanja vraagt me eerst de standaard dingen. Hoe oud ben ik, wat weeg ik, slik ik medicijnen. Ineens merkt Tanja op ‘jij bent een weegschaal he?’. Ik kijk haar verbaasd aan. Wat heeft dat er nu mee te maken. ‘Dan heb je zonder twijfel een tekort aan natrium phosphoricum nummer 9.’ Scuzi? Tanja vertelt dat weegschalen dit zout tekort komen in hun lichaam. De zouten zijn voornamelijk mineralen die door de dunste celwand heen kunnen dringen en zo de cellen gezond kunnen houden. Daarbij raadt Tanja me aan om Probiotica te gaan slikken. Is het antibiotica met een guitige nieuwe naam? Zeker niet. Probiotica bevat goede bacteriën die van groot belang zijn voor je darmflora. Soms werken je darmen namelijk niet zoals ze moeten, waarbij de probiotica de boel een handje kunnen helpen. Ik ben eerst nog een beetje sceptisch, totdat Tanja hele specifieke karaktereigenschappen en voeding waar ik slecht op reageer weet te benoemen. Hoe weet ze dit?

Test, test
Tanja wil dat ik eerst aan de slag ga met de supplementen en kijk wat het voor effecten heeft op mijn huid. Daarna gaan we (godzijdank) eerst een klein testje doen op mijn huid met de laser. De laser pakt de huid diep van binnen aan, waar met lichtflitsen (ja, die passen we daaarna ook nog toe) meer de roodheid en grote poriën aanpakken. Ik wordt stiekem toch een beetje enthousiast, zou dit het dan zijn? Ik hou jullie op de hoogte!

P.S: Mocht je met een brandende vraag zitten wat betreft acné, schroom dan niet om te mailen met je vraag. Wie weet kan ik je er verder mee helpen.

Reageer op artikel:
Uitdaging: Je sterrenbeeld en supplementen, je acné is persoonlijk
Sluiten