Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 6 feb 2015

Uitdaging: mijn allereerste laserbehandeling tegen acné

Martine, redacteur en één van de gezichten van Beautify, had er nu echt schoon genoeg van. Al sinds haar 11e knokkend tegen hardnekkige acné besloot ze de laatst mogelijke stap te nemen om voor eens en altijd met haar acné af te rekenen. Benieuwd hoe en naar het verloop hiervan? Lees mee:

De grote dag

Vandaag is het dan eindelijk zo ver. Ik ga mijn hele gezicht laten behandelen met zowel lichtflitsen als een laser. In de categorie ‘helemaal niet spannend’. Aangezien ik een aantal weken terug een testje had laten doen op mijn slaap (wat brandde als 1000 zonnen), was ik dan ook enigszinds zweterig voor het hele gebeuren.

Mijn hele gezicht hulde ik in een dikke laag Emla. Ja, die witte, verdovende zalf die je vroeger opsmeerde voordat je je prikje kreeg. Na een uur intrekken voelde mijn gezicht alsof ik net een superdeluxe all over botoxbehandeling had gehad. Vol goede moed (en een verlamde bovenlip) stapte ik op de fiets richting het Medisch Lasercentrum Amsterdam.

Na een uur intrekken voelde mijn gezicht alsof ik net een superdeluxe all over botoxbehandeling had gehad.

All the way

Eenmaal in de stoel was ik ervan overtuigd dat de zalf allang was uitgewerkt, hoewel ik nog steeds geen gezonde gezichtsuitdrukkingen kon produceren. ‘En, wat wil je?’. ‘Ik wil all the way‘, sprak ik dapper. Aangezien ik vertelde dat de vorige keer alles behoorlijk snel genezen was, besloot Tanja ditmaal de stand flink wat op te schroeven. Je had mijn kleffe handjes op dat moment niet willen schudden.

Meevaller

Maar! Wonder boven wonder viel de behandeling me alles mee. Aangezien ik én een halflamd gezicht had, én nog koele gel opgebracht kreeg (en wist waar ik aan ging beginnen), was het allemaal in een flits voorbij (háha). De laserprikjes waren daarentegen wel ernstig venijnig. ‘Wil je jezelf zien?’ Eh.. liever niet? Maar dat was natuurlijk geen optie. En daar was de spiegel al, ik was één glimmende, rood/wit gestreepte zebra.

Benieuwd hoe ik er een uurtje later uitzag, de volgende dag en de week erna? Lees het volgende week op Beautify!

X, Martine

Reageer op artikel:
Uitdaging: mijn allereerste laserbehandeling tegen acné
Sluiten