Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 5 dec 2014

Uitdaging: Voor eens en voor altijd afrekenen met acné, is het mogelijk?

Martine, redacteur en één van de gezichten van Beautify, had er nu echt schoon genoeg van. Al sinds haar 11e knokkend tegen hardnekkige acné besloot ze de laatst mogelijke stap te nemen om voor eens en altijd met haar acné af te rekenen. Benieuwd hoe en naar het verloop hiervan? Lees mee:

Even voorstellen

Hoi! Ik ben Martine. Naast dat jullie mij wellicht kennen uit de Beautify video’s ben ik ook nog redacteur van deze prachtige website. Dagelijks schrijf ik met veel plezier artikelen van wenkbrauwextensions tot trends op het gebied van geverfd okselhaar. Je kunt je echter waarschijnlijk wel indenken dat het dagelijks zien van al die perfecte modellen soms een beetje confronterend kan aanvoelen.

Onzeker

Ik ben geen onzekere tante. Ik zit lekker in mijn vel en ben trots op wie ik ben. Echter hebben wij allemaal (ja, állemaal) wel iets aan onszelf waar we minder over te spreken zijn. Of dat nu terecht is of niet, als iets je echt gaat storen kan het een te aanwezige rol in je leven gaan spelen. En dat is natuurlijk alles behalve de bedoeling.

Nergens last van?

Al voor zolang ik me bijna kan herinneren ben ik in strijd met mijn acné. Ik hoor jullie al bijna roepen vanachter jullie computer: ‘Maar je hebt helemaal geen acné!’. Well, think again. Het klopt dat ik de boel momenteel redelijk in de hand heb, maar wat ik daar allemaal voor moet doen om het zo te behouden zal je aan het schrikken maken.

Alles geprobeerd

Ik heb tot nu toe denk ik vrijwel alles geprobeerd. Mijn moeder is huisarts en wist daarom als geen ander wat ik het beste kon proberen op het gebied van medicatie. Dat betekende alle mogelijke smeerseltjes en lotions tot aan antibiotica en de pil. Daarnaast probeerde ik vrijwel alles uit wat er op het menu te behalen viel bij de schoonheidsspecialiste, met vaak teleurstellend resultaat. *Zucht*. Je dan maar neerleggen bij de feiten? Nooit. Daar ben ik (net als mijn acné) te koppig voor. Dan maar zelf op onderzoek uit.

Aansnijden die taart

In deze reeks columns zal ik uitgebreid gaan beschrijven wat ik allemaal heb geprobeerd en met welke gevolgen. Niemand uit mijn omgeving kampte met deze problemen wat er én voor zorgde dat ik zelf op onderzoek uit moest gaan én dat me duidelijk werd hoeveel vraag er is naar informatie over acné bestrijding. Het blijft een lastig onderwerp om aan te snijden, maar daar ben ik om van het eerste puntje te snoepen.

Wat ga ik doen?

Belangrijk voor nu is dat ik alles op alles wil zetten om voor eens en voor altijd af te rekenen met (mijn) acné. Niet meer opstaan en met een onzeker oog in de spiegel kijken om de schade van de nacht op te nemen. Niet meer je druk maken om het eten van dat ene stukje chocolade. Niet meer bezig te hoeven zijn met je huid waardoor je de echt belangrijke dingen om je heen mist. Hoe? Middels een laser en licht behandeling, wat een nog relatief onbekende behandeling is op het gebied van acné bestrijding. Binnenkort heb ik mijn intake bij het Medisch Lasercentrum in Amsterdam. Daarna zal ik uitgebreid verslag leggen van de stappen die ik maak en jullie ook vertellen over mijn ervaringen over de jaren heen. Met een beetje geluk hebben we straks de ideale formule voor ieder meisje die worstelt met acné.

Keep u posted!

Reageer op artikel:
Uitdaging: Voor eens en voor altijd afrekenen met acné, is het mogelijk?
Sluiten