Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 9 jan 2015

Uitdaging: Wie mooi wil zijn, moet dus echt pijn lijden

Martine, redacteur en één van de gezichten van Beautify, had er nu echt schoon genoeg van. Al sinds haar 11e knokkend tegen hardnekkige acné besloot ze de laatst mogelijke stap te nemen om voor eens en altijd met haar acné af te rekenen. Benieuwd hoe en naar het verloop hiervan? Lees mee:

Daar ging ik, op naar mijn eerste afspraak. Gelukkig zouden we beginnen met een testje aan de zijkant van mijn gezicht, om te kijken hoe mijn huid zou reageren. Dom genoeg had ik er nog niet bij stilgestaan dat een laser op je gezicht wel eens gelijk kon staan aan pijn. And boy was I right.

Ik stapte binnen bij het kantoor van Tanja. ‘Doet het pijn?’ Vroeg ik, een beetje té nonchalant. ‘Ja, absoluut’, antwoordde Tanja. Hm. Tanja vertelde me dat we eerst gebruik zouden maken van lichtflitsen (sounds harmless right?) en vervolgens gerichter te werk zouden gaan met de laser. En ik heb het geweten.

‘Ik ga je eerst flitsen zonder verdoving (why?!), zodat je het goed kunt voelen. Ik hou je even vast, komt ie!’. Oh-my-lord. Wat is dit? Het voelt alsof ze mijn gezicht aan het verbranden is. Ik schrik uit respons. ‘De meeste klanten beschrijven het als een strijkbout op je gezicht’. Dat hadden die klanten inderdaad mooi verwoord, want wát een pijn deed dit. Vervolgens ging Tanja verder met de laser. De laser voelde aan alsof er iets door je huid dringt, maar niet zoals een naaldje. Echt zoals je je een lasertje kunt voorstellen. Gelukkig zijn het korte ‘prikmomenten’, hoewel de hardnekkigere plekjes iets langer moesten worden gelaserd. Echt fijn is het niet, maar het is niet te vergelijken met de strijkbout.

Terwijl ik na het testje nog redelijk in shock ben over hoeveel pijn deze behandeling eigenlijk doet, laat Tanja me een aantal voor en na foto’s zien. Ik ben behoorlijk onder de indruk. Na twee behandeling zijn veel huidcondities verdwenen als sneeuw voor de zon. Ook word ik wel blij van de voor en na foto van acné. Na twee behandelingen ziet de huid er zo uit:

De huid is rustiger, minder bobbelig, bevat minder pigmentatie en is vooral minder rood (iets waar ik me zelf altijd aan stoor). Misschien toch maar even door de pijn heen gaan bijten.. Ik krijg een recept mee voor een verdovende zalf die ik van tevoren kan aanbrengen en plan de afspraak in. Wie mooi wil zijn..

Lezen hoe mijn huid eruit zag na de test? Lees het volgende week!

Reageer op artikel:
Uitdaging: Wie mooi wil zijn, moet dus echt pijn lijden
Sluiten