Summerproof: De ultieme tips tegen ingegroeide haartjes

Ja, wij vrouwen hebben áltijd wat. Ingegroeide haartjes bijvoorbeeld. Die kunnen echt een enorme kwelling zijn. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ontsteken of zelfs infecties en littekens tot gevolg hebben. Maar gelukkig bestaan er hele fijne tips:

Ingegroeide haartjes kun je zien als ‘opgesloten’ haartjes. Deze ontstaan meestal nadat haartjes worden afgekapt, bijvoorbeeld met scheren, of doordat ze er worden uitgetrokken door te harsen of te epileren. Af en toe blijft er dan een haar onder het huidoppervlak steken. De haar vindt de weg niet meer terug naar de porie-opening en blijft zich verschuilen onder de huid. Het opgesloten haartje veroorzaakt dan vaak een onderhuidse ontstekingsreactie.

Maar wat kunnen we tegen ingegroeide haartjes doen?

1. Gebruik geen bot scheermes

Een bot scheermes zorgt ervoor dat een haar niet goed doormidden wordt afgekapt.

2. Met de haargroei mee scheren

Het is beter om met de haargroei mee te scheren als je ingegroeide haartjes wilt voorkomen. Je huid blijft misschien wat stoppeliger maar raakt wel minder snel ontstoken of beschadigd.

3. Reinig je huid goed

Een vieze huid zorgt voor verstopte poriën. Met verstopte poriën worden je haartjes geblokkeerd. En dit leidt vervolgens weer tot ingegroeide haartjes.

4. Scrubben, scrubben, scrubben

Dode huidcellen kunnen voor oneffen porie-openingen zorgen. Dit maakt de kans groot dat je haartjes in die oneffen porie-openingen blijven steken. Goed scrubben zorgt ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd. Hierdoor kunnen er weer nieuwe huidcellen aan het huidoppervlak komen. En je huid wordt weer egaler.

Pas op met té strak zittend ondergoed

Hierdoor kan de groeirichting van haartjes worden aangetast. Zonder ondergoed slapen is een prima alternatief.

Reageer op artikel:
Summerproof: De ultieme tips tegen ingegroeide haartjes
Sluiten