Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Life 3 dec 2020

Wacht eens even – dit blijkt dus tóch geen echte spelregel te zijn met UNO

Elke keer als de UNO speelkaarten op tafel komen maak je je borst nat voor een discussie over de spelregels. Iedereen speelt het weer net een beetje anders. Toch zijn er een aantal basisregels waar je je altijd aan moet houden maar UNO laat nu weten dat deze ‘zogenaamde basisregel’ die we allemaal kennen helemaal niet klopt. WHUT?!

Hiervan breekt toch echt je klomp. Denk je al je hele leven UNO op de goede manier te spelen, komt nu pas de aap uit de mouw.

De spelregels van UNO

Aangezien de kaarten tijdens het kerstdiner met de familie ongetwijfeld weel op tafel zullen komen, is het maar beter om nu voor eens en voor altijd de basisregels goed op een rijtje te hebben. Daarmee kunnen heel wat ruzie worden voorkomen. Is echt zo.

Het blijft een eeuwige discussie deze: moet je ‘UNO out’ of in het Nederlands ‘UNO uit’ roepen als je de laatste kaart op de stapel hebt gegooid? Volgens een poll die online werd gedaan (waar zo’n 60.000 mensen op reageerden), zegt zo’n 60% van wel en zegt 40% dat dat niet per se noodzakelijk is. De makers van UNO kwamen met het definitieve antwoord waar we allemaal op zaten te wachten.

Het antwoord is dus ‘nee’

Dus nogmaals, wat de makers zeggen: “While calling “UNO Out” when you play your last card is a popular House Rule, it’s not required.”

En over klassiekers gesproken: Als je deze dingen doet kun je keihard valsspelen (en winnen) met 30 Seconds

Je hoeft dus geen ‘UNO out’ te schreeuwen op het moment dat je de laatste kaart op tafel gooit. Deze regel is ontzettend populair geworden, maar blijkt helemaal niet een basisregel van het spel te zijn. Zie je wel, had je gewoon al veel vaker de overwinning kunnen claimen met dat spel. Maak je borst maar nat.

Reageer op artikel:
Wacht eens even – dit blijkt dus tóch geen echte spelregel te zijn met UNO
Sluiten