Anne-Flore Muller
Anne-Flore Muller Body & Mind 2 september 2018

Chaggie? Met dit eten zeg je vaarwel tegen je mood swings

We hebben er allemaal weleens last van. Het ene moment ben je super vrolijk, en het andere moment komt er rook uit je oren. Heb je vaak mood swings en wil je dat graag veranderen? Eet dan déze vijf dingen wat vaker.

Waarschijnlijk grijp je wanneer jij je chagrijnig of verdrietig voelt sneller naar chocola of chips dan een wortel met hummus. Het is niet voor niets zo dat het woord ‘comfort food‘ bestaat. Maar toch kun je beter andere dingen naar binnen werken op een rotdag.

Deze dingen helpen tegen mood swings

Laten we duidelijk zijn: chocola of taart is altijd een goed idee. Het maakt je sowieso blij en je moet deze dingen ook vooral lekker blijven eten. Maar als je merkt dat je vaak ups en downs hebt, kun je beter kiezen voor andere en -helaas -ietwat gezondere snacks.

Eitjes

Een lekker zout scrambled eitje geeft je lichaam direct een flinke boost vitamine B12. Dit helpt tegen mood swings. Daarnaast bevatten eieren veel Choline, een stofje dat belangrijk is voor je hersenen en je geheugenfunctie. Dus maak lekker een omelet als je je down voelt.

Avocado toast

Een broodje met heel veel avocado en tomaat? Dat vinden we geen probleem om naar binnen te werken. Het is super lekker, en nog hartstikke goed om je mood swings in controle te houden ook. Avocado’s bevatten heel veel goede vetten, en die kunnen bijdragen aan een stabiel humeur en hormonen in balans.

Bladgroentes doen ook wonderen

Je wordt misschien iets minder warm van bladgroentes dan van een lekker gekookt eitje. Maar heb je heel veel last van mood swings? Dan raden we je aan om lekker veel bladgroentes te eten. Doe ze in een smoothie ’s ochtends of zet je principes opzij en eet een salade in plaats van een broodje tijdens de lunch. Worden je hormonen blij van, dus jij uiteindelijk ook.

Lekker veel fruit

Ook fruit doet wonderen voor je humeur. In fruit zit veel vitamine C en dat schijnt stress te verminderen. En minder stress betekent sowieso een beter humeur. Dus eet die appel, snack aan aardbeien en werk lekker veel bananen naar binnen. Krijg je een gezond sugar kick van.

Een dagelijks bakkie pleur

Functioneer je echt niet zonder een kop koffie? Dan hebben we goed nieuws, want je kunt je dagelijkse bakkie pleur gewoon blijven drinken. Een kopje koffie maakt dopamine aan, en daar krijg je blije en optimistische gevoelens van. En die kun je natuurlijk goed gebruiken op een rotdag.

 

Op deze plekken in Nederland vind je de allerlekkerste carpaccio (per provincie)

Elite Daily

Reageer op artikel:
Chaggie? Met dit eten zeg je vaarwel tegen je mood swings
Sluiten