Janne Vogel
Janne Vogel Life 6 mrt 2020

Vader zonder verlanglijst? Dit zijn de leukste cadeautips voor je oude man

Wat is dat toch met vaders? Ze lijken alles al te hebben of in ieder geval niets specifieks te wensen. Het is met verjaardagen en kerst altijd weer een struggle om iets leuks voor ze te verzinnen. Om je uit de brand te helpen, hebben wij de leukste cadeautips voor je vader verzameld. Speciaal voor dochters van vaders zonder verlanglijst

Cadeautips voor je vader

Er even vanuit gaande dat je dit jaar geen foto in een lijstje wil stoppen én geen boekenlegger gaat plastificeren: een lijstje waar je hopelijk op z’n minst wat inspiratie uithaalt.

1. Gentlemen’s Hardware retro gadgets

Voor een echte man met twee rechterhanden slaag je hoe dan ook bij Gentlemen’s Hardware. Dit merk lijkt zo ongeveer in het leven geroepen te zijn voor vaders zonder verlanglijst. De stoere en handige retro gadgets zijn vrijwel allemaal leuk om cadeau te geven.

Ze hebben een breed scala aan multi-tools waar het hart van iedere mannelijke vent sneller van gaat kloppen. Maar ook een retro draagbare barbecue, een wereldbol met lichtjes en baardolie. Geloof ons, hier slaag je wel. Nu is het alleen nog een kwestie van kiezen.

2. Kikkerland gadgets

Nog zo’n merk waarvan je wilt weten dat het bestaat: Kikkerland. Dit merk produceert de meest uiteenlopende gadgets en goodies waar menig man (en vrouw) erg enthousiast van wordt. Het motto van het merk: dagelijkse bezigheden makkelijker en vooral leuker maken.

Kikkerland heeft zó’n groot assortiment, dat je zelf maar even een kijkje moet nemen op de website. Het perfecte cadeautje zit er ongetwijfeld tussen.

3. Mooie, bijzondere whiskyglazen

Zo’n typisch hebbeding dat hij voor zichzelf misschien niet heel snel zal kopen: echt mooie whiskyglazen. Of als hij meer een wijndrinker is schitterende wijnglazen. Kun je wat ons betreft niet fout mee zitten.

Je hebt ze in verschillende prijsklassen, dus je kunt zelf bepalen hoe gek je het maakt. De glazen van het merk Libbey zijn bijvoorbeeld mooi en verkrijgbaar bij de Bijenkorf. Kun je ze eerst nog even in het echt bewonderen.

4. Laat van een whiskyfles een tafellamp maken

Om in de whiskysferen te blijven: we hebben nog zo’n topper voor je. Bij Schrootmeester laat je van een oude whiskyfles een tafelampje maken. Dit is niet alleen een superleuk symbool, maar staat ook nog eens top.

Wedden dat ‘ie iedere keer weer blij wordt als ‘ie zijn lamp op zijn bureau of nachtkastje ziet pronken?

5. Een goedgevulde, stevige reep chocolade

Echt mooie chocolade uit een chocoladewinkel. Wie wordt daar nou niet blij van? Ga voor een fancy, fairtrade reep in de smaak die je vader het allerlekkerst vindt. Of denk juist out of the box.

Met zeezout-karamel is je pa vast en zeker bekend, met een reep met rauwe specerijen, kruiden en gedroogd fruit minder. Stel een lekker pakketje voor hem samen en doe er een mooie fles rode wijn bij. Je geeft ‘m eigenlijk een verwenmoment cadeau en daar wordt hij sowieso gelukkig van.

Lees ook: