Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Reizen 19 jul 2015

Extra reden om je vakantie nu te boeken: Het is goed voor je gezondheid

Tijd om te boeken. Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat op vakantie gaan erg goed is voor je gezondheid. Zo helpt een vakantie niet alleen tegen stress maar het kan bijvoorbeeld ook een positief effect hebben op je libido. Naast stressvermindering en een positief effect op je libido, zijn er nog een aantal andere redenen waarom op vakantie gaan ideaal is voor je gezondheid. Kortom een mega must. En wie zegt er nou nee tegen een vakantie?.. Precies.

1. Vakantie brengt een goed humeur met zich mee

Heerlijk met je voeten in het zand of een mooi natuurgebied om je heen. Hier kan je kortweg niet chagrijnig van worden. Een vakantie geeft je namelijk rust en haalt jouw positieve humeur naar boven. Alles ruikt lekker en is opeens lekker. Dan hebben we het niet alleen over de mannen.

En de zon? Die geeft jou energie. Daarnaast is het bewezen dat wanneer je nieuwe plekken ontdekt, je je hersenen daarmee actief houdt en je ze stimuleert om nieuwe informatie op te slaan.

2. Het vermindert je stress

We zeiden het al, een vakantie vermindert stress. Even geen zorgen maken om de targets die je moet halen voor je baan of boeken die je nog allemaal moet leren voor je studie. Genieten, dat is wat je kan doen. Genieten van de omgeving, de mensen met wie je bent en alle nieuwe dingen die je doet. Hier ben jij de baas.. al is het maar voor even.

3. Een positief effect op je libido

Stress is echt funest voor je seksleven. Nu je lekker op vakantie bent en je minder stress hebt, gaat je libido weer met een sneltreinvaart omhoog. Bij veel mensen is een nieuwe omgeving al genoeg om meer zin te hebben in seks.

4. Routines verbreken is goed voor je lichaam en geest

Reizen gaat er tenslotte om dat je even een break neemt van je dagelijkse routine. Je bezoekt nieuwe plekken in plaats van constant achter je bureau te zitten. Je staat er meer voor open om exotische vruchten te proberen of je helemaal te bezatten met een over-the-top cocktail. Waarom niet?

5. Mensen die kamperen hebben een hoger geluksgevoel

Oke, dit wordt lastig want niet elke vrouw houdt van kamperen. Maar volgens Mark Koep, oprichter van Campgroundviews.com geeft kamperen je vrijheid. Daarnaast is er bewezen dat kinderen die maar liefst één keer per jaar kamperen, het beter doen op school en gelukkiger in het leven staan. Je bent namelijk één met de natuur. Je gaat andere activiteiten bedenken, die waarschijnlijk niets te maken hebben met technologie.

6. Reizen boost je creativiteit

Op reis stap je vaker uit je comfort zone. Je ontmoet nieuwe mensen, je wilt nieuwe dingen doen, want ja je wilt geen spijt krijgen achteraf dat je niet alles uit je vakantie hebt gehaald. Zo kunnen gesprekken met onbekende mensen jou weer nieuwe inzichten geven over het leven. En als je dan weer terug bent van weggeweest, zit je weer vol zelfvertrouwen en heb je weer genoeg creativiteit om aan de slag te gaan.

7. Je beweegt veel

Een rondje door het winkelcentum of een strandwandeling. Je hebt het vaak niet door, maar gemiddeld loop je op een vakantiedag nog aardig wat kilometers. Misschien wel meer dan in je dagelijks leven. Vooral als je loopt in de zon, geeft dat je weerstand ook meteen een extra boost. Ben je meer een ‘ik-lig-de-hele-dag-in-mijn-strandstoel persoon? Dan doe je er goed aan om elke dag even een paar baantjes te trekken in de zee of zwembad.

Dus wanneer boeken we?

Reageer op artikel:
Extra reden om je vakantie nu te boeken: Het is goed voor je gezondheid
Sluiten