Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 22 mei 2018

Wauw! Dit zijn de 7 mooiste vakantiebestemmingen in Turkije om deze zomer te bezoeken

Wauw, zo’n fotogeniek gebied als Cappadocië ga je niet kunnen vinden in Europa. Omgeven door luchtballonnen heb je een prachtig uitzicht over de rotsachtige natuur. Turkije heeft prachtige steden die echt de moeite waard zijn om te bezoeken, en deze wil je echt niet missen:

1. Uçhisar

Wauw, wauw, wauw. Hoe moeten we dit gebied anders omschrijven dan dat. Je hebt Cappadocië ongetwijfeld al voorbij zien komen op Instagram. Je begeeft je in dit rotsachtige gebied tussen tientallen, zo niet honderden luchtballonnen en dat levert deze magische plaatjes op.

2. Mardin

Deze stad is zo mooi (dankzij de rijke historie) dat hij is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en als je de foto ziet begrijp je meteen waarom. De stad is gebouwd op de rotsen van een vulkaan.

Als je op vakantie gaat naar Mardin heb je genoeg te doen want deze stad heeft tientallen bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken.

3. Fethiye

Fethiye ligt aan de zee dus voor een zonvakantie zit je hier helemaal goed. En oeeeh, je kunt hier heel erg goedkoop verblijven. In de kloven en ravijnen van Saklikent Milli Parki kun je prachtige wandelingen maken als je op zoek bent naar wat avontuur tijdens je vakantie.

4. Köycegiz

Wil je meer van de Turkse cultuur ontdekken? Köycegiz is een traditioneel Turks stadje waar dat kan. Het ligt aan het gelijknamige Köycegiz meer waar je tal van theehuizen en eethuisjes kunt bezoeken.

Elke maandag is er een grote markt waar hordes toeristen op afkomen. Het ligt naast een prachtig beschermd natuurgebied. Mede daardoor is de omgeving niet zo volgebouwd als bijvoorbeeld Antalya en kun je écht de schoonheid van het land zien.

5. Pamukkale

Zodra je de foto hieronder ziet, zit je je ticket al te boeken voor een vakantie naar Pamukkale. Door de hoge hoeveelheid kalk in het water dat via de rotsen naar beneden sijpelt zijn er prachtige natuurbaden ontstaan. Hagelwit met azuurblauw water. Een betere locatie voor een Instagram shoot kunnen we niet bedenken.

6. Efeze

Deze historische stad staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESO. Er staan tientallen gebouwen uit de oudheid die door Griekse kolonisten zijn gebouwd. Het lijkt dan ook net alsof je op vakantie bent in Griekenland in plaats van in Turkije.

7. Datça

Dit is gewoon een prachtig paradijsje voor een relaxte zonvakantie. Je kunt uren rondstruinen door de idyllische straatjes, maar ook op een ligbedje op het strand genieten van de zon en de azuurblauwe zee. Deze stad wordt niet voor niks het Turkse paradijs genoemd, want ’s avonds zie je over het water de gekleurde lichtjes van alle huizen. Wauw.

Reageer op artikel:
Wauw! Dit zijn de 7 mooiste vakantiebestemmingen in Turkije om deze zomer te bezoeken
Sluiten