Real life: hoe mijn vakantieliefde leidde tot een serieuze lange afstandsrelatie

Veel mensen zien een lange afstandsrelatie als iets wat niet kan. Hoe kan je verliefd zijn op iemand die zo ver weg woont? Maar ik, Beautify’s Nathalie, kan jullie vertellen dat een lange afstandsrelatie heel leuk kan zijn.

Sinds de zomer van 2018 heb ik een relatie met een man uit Italië. In plaats van op vakantie gaan met vriendinnen naar Lloret koos ik ervoor om weer met mijn ouders mee te gaan naar mijn favoriete land. Maar dat ik tijdens deze vakantie mijn vriendje zou ontmoeten had ik van tevoren nooit durven dromen.

Zomer van mijn leven

Samen met een vriendin hadden we het erover om in de zomer naar Lloret of Mallorca te gaan. Dit liep alleen niet helemaal volgens plan en besloot ik om samen met mijn ouders naar Italië te gaan. Twee weken lang genieten van zon, zee, strand en pasta’s was het enige waar ik aan dacht.

Eindelijk was het zo ver. Mijn vader was klaar met zijn laatste dag werken en rond acht uur in de avond vertrokken wij met de auto naar Italië. Na twaalf uur waren we er eindelijk. We besloten om nog niet naar het strand te gaan, maar naar het centrum.

Koffers naar de kamers, omkleden en het centrum in. Toen wij zes jaren geleden in Rimini verbleven, een plaatsje naast Riccione, besloten we om een middagje ook hiernaar toe te gaan. Met dertig graden was het iets te warm om steeds te lopen dus gingen we ergens wat drinken.

Knappe ober

We besloten om te gaan zitten waar we zes jaar terug ook gezeten hebben: Blue Bar Caffé. Prijzig barretje wel. Zeven euro voor een cola. Maar dan zit je wel op een heerlijke locatie. Even wachten op de rekening en we konden weer verder. Dit was de eerste keer dat ik hem zag zonder dat ik wist wat mij nog te wachten stond.

Nadat we de volgende dag lekker genoten hadden op het strand was het weer tijd om ons klaar te maken voor de avond. Na het eten liepen we een beetje rond en leek het mijn moeder leuk om weer bij de Blue Bar te gaan zitten.

Toen we daar eenmaal zaten kwam er een ober naar ons toe. Dezelfde als de eerste middag. Het was mij en mijn moeder toen al opgevallen dat het wel een knappe jongen was dus leuk om af en toe naar te gluren.

Na wat drankjes besteld te hebben viel het mijn moeder al snel op dat hij vaak naar mij keek. Ik zelf had het niet echt in de gaten en keek vooral naar de mensenmassa die voorbij kwam.

De avonden erna besloten we om elke keer weer bij de bar te gaan zitten. De cocktails waren er lekker en je kon uren kijken naar de hoeveelheid mensen die er voorbij kwamen. Mijn moeder bleef telkens tegen mij zeggen dat de ober naar mij keek. Hierdoor ging ik er zelf ook meer op letten en hadden we ook vaak oogcontact.

Instagram stalken

Op een avond had ik genoeg Mojito’s gedronken en ben ik op Instagram op zoek gegaan naar zijn account. Het is echt waar dat meisjes net FBI zijn. Binnen een paar minuten had ik zijn account en voor ik het wist had ik al op volgen gedrukt.

De volgende dag kreeg ik maar geen reactie op Instagram. Om half een niet, half twee ook niet. Ik gaf het op en legde mijn telefoon weg. Rond drie uur keek ik er weer op. Ja hoor, hij was me terug gaan volgen en had een DM gestuurd. In het Italiaans. Snel reageerde ik dat ik geen Italiaans sprak en zocht snel de vertaling op.

“Jij bent toch het meisje die altijd Mojito’s drinkt?” Had hij gestuurd. Met blozende wangen ging ik in gesprek met hem en leerde we elkaar kennen. Die avond gingen we weer daar zitten. Dit keer met een erg nerveus gevoel. Mijn moeder wist er natuurlijk alles al en keek mij constant aan.

Na weer een avondje cocktails drinken, vond mijn vader het een goed idee om terug te gaan naar het hotel. Mijn vriend kwam alleen niet aan met de rekening, maar met drie nieuwe cocktails en keek mij lachend aan.

Nadat we terug in onze hotelkamer waren, kreeg ik een nieuw bericht op Instagram. Of ik terug wilde komen. Ik lag samen met mijn ouders op een kamer dus dat was geen optie. Morgen weer een kans, dacht ik.

Eerste date

De volgende dag hadden we nog steeds contact op Instagram en die avond zaten we weer bij zijn werk. Na weer een paar drankjes op te hebben vroeg mijn vader opnieuw de rekening. Toen gebeurde er iets wat ik zelf nooit zag aankomen. Hij ging in gesprek met mijn vader tot hij mij opeens aankeek.

Hij vroeg me mee uit. Voor de neus van mijn ouders. Ik wist niet wat ik moest doen en waar ik moest kijken. Ik keek mijn ouders aan en vroeg of het mocht. En dit was het begin van mijn vakantieliefde. Na zijn werk gingen we naar het meest schattige barretje en dronken we wat. Na veel gepraat over ons leven besloten we nog een wandeling te maken langs het strand en bracht hij me terug naar mijn hotel.

Dit was het begin van een week lang elke avond met hem samen te zijn. Ik was verliefd. Maar hoe moest dit nou verder? Hij woonde hier en ik in Nederland. Daar vertel ik later over.

Meer over love:

Reageer op artikel:
Real life: hoe mijn vakantieliefde leidde tot een serieuze lange afstandsrelatie
Sluiten