Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 5 mrt 2018

Moest je ook zo vaak plassen de laatste tijd? Dat komt door de kou

Misschien was jij al het type dat om de haverklap moet plassen. Maar de laatste tijd was je blaas echt binnen no time vol. De reden is waarschijnlijk niet dat je meer bent gaan drinken, maar: de kou.

Als je net naar de wc bent geweest en je eigenlijk alwéér moet plassen, ga je je misschien wel even achter je oren krabben. Je vraagt je af of er wat mis met je is. En wellicht ben je je al suf aan het googlen (heb je suikerziekte of ben je toch zwanger?!)

Maar wees gerust. De verklaring is eigenlijk vrij simpel. Je moest vaker plassen van de kou.

Vaker plassen van de kou

Volgens uroloog John Heesakkers is er geen wetenschappelijke verklaring voor het feit dat je met koud weer meer moet plassen. Maar dat je vaker moet is een ding dat zeker is. Want hij ziet veel meer mensen met plasklachten als de buitentemperatuur daalt.

De dokter denkt dat de huid rondom je plasbuis kouder wordt en dat dit ervoor zorgt dat de aandrang om te plassen groter is. Je blaas is nou eenmaal heel gevoelig voor kou. Oke dan.

Een troost is het wel een beetje, want nu de temperatuur weer iets hoger is, is je plasprobleem waarschijnlijk weer opgelost.

Reageer op artikel:
Moest je ook zo vaak plassen de laatste tijd? Dat komt door de kou
Sluiten