Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 25 september 2017

Val je maar niet af? Misschien ligt het aan hoe vaak je naar de wc gaat

Na je vakantie een paar kilo aangekomen en lukt het maar niet ze kwijt te raken, wat je ook doet? Je bent niet de enige. Maar uit nieuw onderzoek blijkt nu dat je misschien helemaal niet nóg minder hoeft te eten of nóg meer hoeft te gaan sporten. Want het zou zomaar eens aan je darmen kunnen liggen.

Als het je maar niet lukt om af te vallen, zou de sleutel tot succes zomaar in je buik kunnen liggen. Want Deens onderzoek wijst uit dat de bacteriën in je darmen onthullen of je ‘overgewicht’ makkelijk kwijt zult raken.

De wetenschappers onderzochten 62 mensen voor ze tot hun conclusie kwamen. Uit het onderzoek blijkt dat er drie soorten darmbacteriën bestaan: bacteroïden, prevotella en ruminococcus. De proefpersonen die in verhouding meer bacteroïden in hun darmflora hadden, vielen het moeilijkst af.

Lukt het afvallen niet? Kijk naar je stoelgang

Het zou dus kunnen dat jij een bacteroïden-typje bent. Echt een oplossing is er daarvoor nog niet. Maar in de toekomst kun je wellicht je ontlasting laten onderzoeken om zo te bepalen welk dieet bij je past.

In ieder geval hoef je je niet schuldig te voelen als je van het leven geniet en niet altijd gezond leeft. Je kunt er immers niets aan doen dat jouw darmflora zo is zoals het is.

Ook goed om dit even te lezen: Stop met jezelf niet mooi vinden! Dit is waarom jij een prachtige vrouw bent

Reageer op artikel:
Val je maar niet af? Misschien ligt het aan hoe vaak je naar de wc gaat
Sluiten