Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 17 september 2017

Val je maar niet in slaap? Er is nu een website waarop je naar saaie verhaaltjes kunt luisteren

Iedereen heeft een eigen manier om in slaap te vallen. Sommige mensen gaan schaapjes tellen, terwijl anderen naar muziek luisteren. Als dat allemaal niet voor je werkt, hebben we misschien wel dé oplossing voor je. Er bestaat nu namelijk een website waar je gratis audiofragmenten met saaie verhaaltjes kunt beluisteren.

De 42-jarige Drew Ackerman uit Californië heeft al van kinds af aan last van slapeloosheid en heeft daarom de podcast Sleep with Me bedacht. Dit is een website waar je audiofragmenten met saaie verhaaltjes op kunt beluisteren. Ackerman spreekt de audiofragmenten zelf in en gelooft dat het een effectieve manier is om in slaap te vallen.

Eentonige verteltechniek

De verhalen komen voornamelijk uit bestaande boeken, maar soms geeft hij ook een uitgebreide analyse van een tv-serie. De fragmenten spreekt Ackerman in met een monotone stem. Daarbij gebruikt hij langgerekte zinnen, zal hij tussendoor nooit een grapje maken en spreekt hij nooit woorden in die een emotie bij je oproepen.

15 uur voorbereiding

Ieder fragment duurt ongeveer één tot anderhalf uur. In zijn vrije tijd spendeert hij ongeveer 15 uur om één fragment te maken. Iedere week plaatst hij zo’n drie nieuwe audiofragmenten op zijn website.

Hij benadrukt dat je het niet moet zien als ‘genezing’ voor slapeloosheid, maar dat het wel kan zorgen voor afleiding. Zou best eens kunnen werken als je op zondagavond weer eens niet in slaap kunt komen. Ga jij het proberen?

Lees hier nog andere tips die kunnen helpen om in slaap te vallen: Moeilijke slaper? Met deze hacks slaap jij elke nacht als een roos

Reageer op artikel:
Val je maar niet in slaap? Er is nu een website waarop je naar saaie verhaaltjes kunt luisteren
Sluiten