Renée
Renée | LinkedIn Travel 17 mei 2019

5 redenen waarom je dit jaar Valencia wil bezoeken met je vriendinnen

Denk je aan een stedentrip in Spanje, dan denk je vast aan Barcelona of Madrid. Maar wist je al dat Valencia een onwijs leuke stad is om te bezoeken met bijvoorbeeld je vriendinnen? We delen in dit artikel vijf redenen met je waarom je dit jaar de stad nog wil zien.

Zoek niet verder naar de perfecte bestemming voor je stedentrip. Dankzij deze Valencia tips weet je nog voor de laatste zin van dit artikel wat je wil doen en waarom je hierheen wil.

Redenen en tips om Valencia te bezoeken

Met 154 dagen per jaar een hogere temperatuur dan 25 graden Celcius is Valencia de perfecte uitvalsbasis als je op zoek bent naar een zonnige bestemming. Maar da’s heus niet de enige redenen waarom je hierheen wil.

1. Ontdek de Valenciaanse keuken

De Mediterrane keuken is gezond, vers én lekker. Bij Baalbec eet je volgens de basisprincipes van veel groenten, noten, fruit en vis. Of drink een typisch Valenciaans drankje met chufa als basis: Horchata.

valencia tips

2. Bezoek de leukste rooftopbars

Omdat je zoveel dagen per jaar lekker weer hebt, is er genoeg kans om avond na avond rooftopbars te ontdekken en zo het mooiste uitzicht over Valencia te aanschouwen. Ga bijvoorbeeld naar La Terraza VLC Urban Club, het chique Àtic of Hotel Melià Valencia om de hele stad te zien.

3. Wandelen door Jardín del Turia

Eén van de beste Valencia tips is wandelen door Jardín del Turia. Dit is misschien wel het mooiste park van de hele stad en geloof ons als we zeggen dat je hier je ogen uitkijkt. Je ziet de mooiste palmbomen en je kunt hier wandelen zonder één auto tegen te komen, want die zijn op deze plek verboden.

Ciudad de las Artes y Ciencias | Valencia tips

4. Bezoek Ciudad de las Artes y Ciencias

Als je een beeld hebt van Valencia, dan is het vast een foto met Ciudad de las Artes y Ciencias op de achtergrond. De architectuur is een lust voor het oog en wil je echt gezien hebben als je in de Spaanse stad bent.

5. Fiets door de stad

Tot slot één van de leukste Valencia tips: huur een fiets en ontdek de stad. Je kunt namelijk prima fietsen hier en eerlijk is eerlijk, het is een heerlijke en goede manier om nog meer van de stad te zien.

Lees ook: Dit is de goedkoopste Europese stad voor een stedentrip dus pak je koffers maar vast voor een reisje

Reageer op artikel:
5 redenen waarom je dit jaar Valencia wil bezoeken met je vriendinnen
Sluiten